Korszerűsítés – új szigetelést kap a Dóczi Antal Diakóniai Ház
Fejlesztés
2024. ápr. 18.

Korszerűsítés – új szigetelést kap a Dóczi Antal Diakóniai Ház

Újabb felújítás kezdődött a Dóczi Antal Diakóniai Háznál és tagintézményeinél. Külső szigetelést kapnak az épületek, valamint a főépületre új előtetőt szerelnek fel.

Szigetelőanyagok és a felújításhoz szükséges alapanyagok sorakoznak a Dóczi Antal Diakóniai Ház udvarán. A megváltozott munkaképességű emberek lakhatását támogató intézményének épületein korábban már cseréltek nyílászárókat, beltéri ajtókat. A tisztasági festésen túl klímaberendezéseket is felszereltek a helyiségekben. Az épület energetikai korszerűsítését pár évvel ezelőtt kezdték, akkor napelemeket is telepítettek az tetőre. A rekonstrukció nemcsak az otthon lakóinak a kényelmét szolgálja, hanem ezzel szeretnék csökkenteni az intézmény jelentős kiadásait. A munkálatok idén a külső szigeteléssel folytatódnak, amelynek keretében a fő- és melléképületek is megújulnak.

„Sajnos a rezsi összegek megnövekedése miatt el kellett gondolkoznunk azon, hogy mit csináljunk, előre menekültünk. Elkezdtünk az energetikai felújítást, tavaly szerencsére meg tudtuk vásárolni a szigeteléshez szükséges anyagokat. Idén pedig elkezdtük a szigetelést, a munka költségei idén fognak realizálódni” - mondta Pauler Zsolt, a Dóczi Antal Diakóniai Ház intézményvezetője.

Önerőből finanszírozzák a felújítást. A szigetelés mellett új előtetőt is kap majd a Virág út 22-es szám alatt található főépület. A munkálatokkal várhatóan a fűtési szezon előtt elkészülnek. A lakók örömmel fogadják, hogy szépül az otthonuk kívül, belül.

„Melegebb lesz belül is egyébként, mert ki vannak cserélve nyílászárók, ajtók, ablakok is. Úgyhogy mindenképpen jobb lesz nekünk, és szebb is lesz az épület” - nyilatkozta Klaj Erika, a Dóczi Antal Diakóniai Ház lakója.

Több tervük is van a jövőre nézve. Az épületek teljes felújításán túl szeretnék az udvar állapotát is javítani. Az otthon bővítésére is igény mutatkozik, ezért szeretnének egy újabb ingatlant vásárolni.