Megújul a felnőtt háziorvosi rendelő a Nemzetőr úton
Fejlesztés
2024. ápr. 19.

Megújul a felnőtt háziorvosi rendelő a Nemzetőr úton

Átvette a Nemzetőr úti felnőtt háziorvosi rendelő épületét a kivitelező cég. Egy pályázatnak köszönhetően teljesen felújítják.

Területátadásra érkeztek a szakemberek a Nemzetőr úti orvosi rendelőhöz. 2021 végén kezdődött el itt egy felújítás, mert az épület állapota már tarthatatlan volt. Egy teljes körű átalakításon ment keresztül a gyermekorvosi rendelő és a védőnői körzet. Most a felnőtt háziorvosi körzet felújítására sikerült forrást szerezni a Területi Operatív Program keretében.

„Minősíthetetlen állapotban volt már a Nemzetőr úti orvosi rendelő. Ezért is örülök nagyon ennek a pályázati lehetőségnek, amit elnyertünk másik tizenegy pályázattal együtt. Ebből teljes körű felújításon fog átesni és egy vadonatúj, modern külsőt fog kapni a rendelő mind az itt dolgozók, mind pedig az ide járók örömére. Megérdemli ezt a lakosság” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Lepergett vakolat, hiányos feliratok és lyukas padló. Így néz ki most az orvosi rendelő. Szinte elég hozzáérni a csempékhez és már le is esnek. Sok probléma felütötte a fejét. A beruházás során többek között gépészeti korszerűsítést végeznek, kicserélik az ivóvíz és szennyvíz vezetékeket, de egy új elektromos hálózatot is kiépítenek. Kialakítanak továbbá hővisszanyerős szellőző rendszert, újraburkolják a belső teret, nyílászárót, álmennyezetet cserélnek és klímát is telepítenek, de tervben van eszközbeszerzés is. A munkálatok a tervek szerint három hónapot vesznek majd igénybe.

„Igyekeztünk a legkevesebb kellemetlenséggel járó megoldást találni arra, hogy a két háziorvosi körzetet hová költöztessük. Azt választottuk, hogy a Nemzetőr úton, a védőnői tanácsadó mellett, az 1-es számú gyermekorvosi körzet, ami jelenleg nem betöltött, annak az épületébe költözik át a két körzet, tehát egy 2-300 méterre innen” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A rendelési idő változatlan marad. A betegek a következő három hónapban a 479-716-os telefonszámom érik majd el az orvosaikat. Ebben az épületrészben rendelt továbbá az AA-MED Orvosi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. Ők a Lehel vezér út 16-os szám alá költöztek át a munkálatok idejére. Az átfogó projekt célja, hogy a lakosság számára színvonalasabb intézmény álljon rendelkezésre, valamint szeretnék elérni, hogy az épület költséghatékonyabban működjön. A beruházás bruttó 50 millió forintból valósul meg.