Papírt és elektronikai eszközöket gyűjtenek az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2024. ápr. 24.

Papírt és elektronikai eszközöket gyűjtenek az Újváros Téri Általános Iskolában

Feleslegessé vált papírt és elektronikai eszközöket gyűjtenek az Újváros Téri Általános Iskolában a Föld napja, és a Fenntarthatósági Témahét keretében.

Papírokat pakoltak a konténerbe az Újváros Téri Általános Iskolában a nyolcadik évfolyamos diákok. A program nagy hagyományokkal bír, minden tanévben tavasszal és ősszel is megrendezik. Több konténer is megtelik a feleslegessé vált papírhulladékkal. A végzősök feladata lemérni, feljegyezni és bepakolni a tárolóba ezeket.

„A szelektív hulladékgyűjtés fontosságát szeretnénk hangsúlyozni nekik, és ehhez kapcsolódik a papírgyűjtés minden évben. Néhány éve ezt összekapcsoljuk a Fenntarthatósági Témahéttel, ami úgy mindig a Föld napján kezdődik, illetve a Föld napjának hetén van. Ezen a héten minden osztály osztályfőnöki órákon foglalkozik ezzel a témával. Különböző feladatokat oldanak meg, kisfilmeket néznek meg, illetve az osztályfőnökökkel beszélgetnek erről” - mondta Varró Katalin, az Újváros Téri Általános Iskola diákönkormányzat vezetője.

Idén az egyik konténerbe elavult, rossz állapotú elektronikai eszközöket gyűjtenek. Úgy tudjuk, ez a kezdeményezés hasznos a lakótelep környékén élő családoknak, hiszen a nagyobb műszaki cikkeket, mint a tévé, hűtő, nem szállítja el a kukásautó.

„Ahhoz képest, hogy eddig még nem gyűjtöttünk ilyet, elég sokat hoztak. Sokan előszedték az elromlott elektronikai termékeiket” - nyilatkozta Simon Nikolett, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Az osztályok között nagy a versengés, hiszen akik a legtöbb papírt, illetve elektronikai eszközt gyűjtik össze ajándékot kapnak. Általában süteménnyel vagy édességgel lepik meg a szerencsés osztályokat. A tanulók már az első nap teleraktak egy konténert papírral, hamarosan egy új üres hulladéktároló érkezik. A program április 25-ig tart.