Aszfaltozás: Liszt Ferenc utca
Fejlesztés
2024. ápr. 26.

Aszfaltozás: Liszt Ferenc utca

A Liszt Ferenc utcában aszfaltoztak ma. Mintegy 330 méteres hosszban kapott új borítást a terület. A szakemberek hétfőn a Lomb úton folytatják a feladatokat.

A Liszt Ferenc úton dolgoztak ma a szakemberek. Délelőtt kezdték a terület aszfaltozását. Többen kézi eszközökkel egyengették el a meleg aszfaltot. Egyszerre terítette a gép és hengerelték is, így gyorsan haladt a munka.

„Városunkban több úttest is vár még arra, hogy az elhasználódott felülete miatt teljes pályás aszfaltozásban részesüljön. Az elmúlt években több mint egymilliárd forintot fordítottunk erre a célra. Az idei esztendőben egy közel kétszázmillió forintos pályázati keret áll rendelkezésünkre. Több utcát is beleválogattunk ebbe a projektbe azoknak a szempontoknak a figyelembevételével, hogy a pályázati kiírásnak is megfeleljen, és hogy mekkora lakosságszámot érint és mennyire van elhasználódva a felülete. Így került számításba a Liszt Ferenc utca is, ami a mai napon teljes pályán aszfaltborítást kap” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Kicsit több mint 330 méter a Liszt Ferenc utca hossza. Ez nagyjából 1174 négyzetméternyi területet jelent, ami egy öt centiméter vastag új aszfaltborítást kap.

„Az uniós pályázat keretében a város teljes területén összesen tizenöt útszakasz újul meg, összességében 4.43 kilométer hosszan. Most jelenleg a második útszakaszon vagyunk és ugye folyamatosan, egész májusban zajlanak a munkálatok. Arra kérjük a lakosságot, hogy folyamatosan figyeljék a híradásokat, hogy éppen az útépítő cég melyik szakasznál jár, hiszen nagyban segíti majd a munkánkat, ha a gépkocsi forgalom egy kicsit kevesebb lesz” - hangsúlyozta Szaka Attila, köznevelési, művelődési és projekt ügyintéző.

A belvárosi részen négy útszakasz újul meg. A Bláthy Ottó már megkapta az új burkolatot. A Liszt Ferenc után pedig a Lomb és a Radnóti Miklós utca következik majd. A Lomb útra a tervek szerint hétfőn érnek el a gépekkel. Ez egy 208 méteres szakasz, ahonnan a Kis- és Nagyamerika sor nyílik, de innen közelíthető meg a Gyári temető is. A szakemberek arra kérik az ott élőket, hogy ne parkoljanak az út szélére, lehetővé téve ezzel a munka haladását.