Családi napot tartottak a gyerekeknek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában
Oktatás
2024. ápr. 30.

Családi napot tartottak a gyerekeknek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Családi napot tartottak a Fenntarthatósági Témahét jegyében a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A tanulók öt állomást teljesíthettek.

Szombat délelőtt is gyerekektől volt hangos az II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Családi napot tartottak a Fenntarthatósági Témahét keretében. A tanulók számos programon vehettek részt hétközben, amelyek szintén a környezet megóvására fókuszáltak. Az apróságokat szülők is elkísérhettek az eseményre. A diákok öt állomáson keresztül vettek részt ismeretterjesztő foglalkozásokon. Zsázsa ültetésen, zajmérésen, keresztrejtvény-fejtésen és egyéb feladatokban dolgozhattak együtt a kicsik.

„A Fenntarthatósági Témahetet mi katolikus iskolában nem fenntarthatóságnak, hanem teremtésvédelemnek hívjuk, nagyon fontos enciklikában is leírt tevékenység. Ferenc Pápa a jelenlegi pápánk is nagyon erősen fel-fel szólal a Föld érdekében. A gyerekeknek ez a hatodik nap, amikor ezzel foglalkoznak, egész héten voltak programok. Ma a Fokoláre mozgalom jeles képviselőivel, pesti vendégeinkkel öt különböző állomáson, vegyes csoportokban mindenféle játékos tevékenységgel tudták meg, hogy miért is jó, hogyha védjük környezetünket, és hogyan lehet védeni azt” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A szórakoztató programok mellett, szendviccsel és üdítővel várták a diákokat a tanárok. Középiskolás tanulók segítették a pedagógusok munkáját, azzal hogy felügyelték az apróságokat a nap folyamán. A Fokoláre Lelkiségi Mozgalom csapata korábban már többször meglátogatta az intézményt. Ahogyan az eddigi években, úgy idén is készültek programokkal. Most a helyes komposztálást és annak folyamatát sajátíthatták el a gyerekek tőlük.

„A Fokoláre közösség tagjai vagyunk többnyire önkéntesek, mindenkinek más a foglalkozása, van köztünk könyvtáros és pedagógus is. Már többször, ötödik vagy hatodik alkalommal vagyunk együtt és mindannyian Budapestről érkeztünk. Van egy ilyen közösség, hogy KOHO, kimondottan azért jöttünk össze, hogy kapcsolatot tartsunk az iskolával, ahová többségben roma gyerekek járnak, és hogy legyen egy kapcsolat köztünk” - emelte ki Zsivkovné Cravero Ágnes.

Tanórák és csengők nélkül is jól érezte magát a közösség.

„A program nagyon jó volt, máskor is mindig eljönnék, nagyon szeretem ezt az iskolát” - fogalmazott Harkály Gréta.

A családi napnak és az ehhez hasonló eseményeknek közösségformáló ereje van. A diákok új barátokat szerezhetnek és jó élményekkel gazdagodva térhetnek haza. Az eseményt közös futballozással zárták a kicsik és nagyok.