A Bolyki főúti kocka házak között aszfaltozzák a járdát
Város
2024. ápr. 29.

A Bolyki főúti kocka házak között aszfaltozzák a járdát

Megkezdődtek a munkálatok a városrehabilitációs keretből. A Bolyki főúti mellett aszfaltoztak járdát a szakemberek. A beruházás közel három millió forintból valósult meg.

A Bolyki főút 16 és 26-os épülete között dolgoznak a szakemberek. Egy gép folyamatosan hordja az aszfaltot. Ezt lepakolják, elegyengetik, majd jön a lapvibrátor, ami összetömöríti. Az időjárás is kedvező volt, így gyorsan haladtak a szakemberek.

„A városrehabilitációs keret első fordulójából elkezdődtek az első munkálatok. Az előkészítések már hetek óta tartanak, ma pedig elkezdődött az aszfaltozás. Itt, a Bolyki főúti kocka házak között, 170 méter hosszúságban kap új aszfaltréteget a korábban balesetveszélyes járda” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A járda korábban nagyon rossz állapotban volt, a terület képviselője ezért látta szükségét a felújításának.

„Több éves kérése teljesül az itt lakóknak, hiszen mióta ezek a házak megépültek, toldozgatás, javítgatás volt a járdával kapcsolatban. Én köszönetet szeretnék mondani az önkormányzatnak és a Tinet Pro Kft.-nek a gyors és szakszerű munkáért. Hálásan köszönjük” - fogalmazott Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője.

A panelházakban sokan laknak, így rengeteg embert érint a fejlesztés. A beruházás közel három millió forintból valósult meg. A keretből további 10 feladat megvalósítására lesz lehetőség. Ezeket a napokban, folyamatosan végzik el a szakemberek.