Biztonságos közlekedésről tartottak előadást az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a Bolyky Tamás Általános Iskola alsó osztályos diákjainak
Oktatás
2024. máj. 2.

Biztonságos közlekedésről tartottak előadást az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a Bolyky Tamás Általános Iskola alsó osztályos diákjainak

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak közlekedésbiztonsági előadást a Bolyky Tamás Általános Iskolában, amelyen közel 200 tanuló vett részt.

A Bolyky Tamás Általános Iskola aulájában foglaltak helyet az alsó osztályos tanulók. Egy közlekedésbiztonsági előadást hallgattak végig, amelyet az Ózdi Rendőrkapitányság két munkatársa tartott. A programot Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője hívta életre, hiszen számos jelzést kapott a szülőktől az intézmény előtti szabálytalan közlekedés miatt.

„Gond van az átkeléssel itt a Bolyky Tamás utcában lévő iskola térségében. Mint látjuk, egy zebra van. Sajnos a műszaki osztály tájékoztatása szerint nem tudunk több zebrát odatenni. A gyerekek a Bolyki főútról jövet keresztbe mennek át az úton. Sajnos a helyzet az, hogy több útelágazás és parkoló is van a környéken, az autósok pedig nem nagyon figyelnek, hiszen itt azért nagyon lassan kellene menni” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője.

A képviselő a gyerekek biztonsága érdekében kérte fel a helyi rendőrséget, hogy egy bemutatóval segítsenek a diákoknak elsajátítani a helyes közlekedést.

A gyerekek szívesen vettek részt az interaktív előadásban, lelkesen válaszoltak a feltett kérdésekre is. Az elméleti részt gyakorlati bemutató követte az iskola előtt. Az autósok segítőkészen álltak meg a gyerekeknek, hogy átkelhessenek az úton. A diákok élvezték a délelőtti programot.

„A rendőrségnek az előadásán vettünk részt, és nagyon tetszett. A legjobban az tetszett, hogy hogyan kell átkelni az úton” - nyilatkozta Kormos Máté.

„Úgy tetszett nekem, hogy a rendőrök elmondták, hogy hogyan kell átkelni az úton és még minden mást is elmondtak, hogy mit kell csinálni az úton, meg ilyenek” - fogalmazott Szurdok Ádám.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek már egészen kicsi korban elsajátítsák a helyes közlekedést, legyen az gyalogos vagy akár kerékpáros.