Két utcát aszfaltoztak ma a városban
Város
2024. máj. 2.

Két utcát aszfaltoztak ma a városban

A Vár és a Lomb úton is aszfaltoztak ma a szakemberek. A felújítás az egyik területen a városrehabilitációs keretből, a másikon pedig a TOP-Pluszos pályázatból valósul meg.

Zúg a hengerelő gép a Vár utcában. Itt aszfaltoztak a szakemberek. Az itt élők már hosszú ideje kérték ezt a beruházást. A terület képviselője korábban is próbált eleget tenni a kérésnek, de eddig nem volt megfelelő forrás. Most a városrehabilitációs keretből volt lehetőség a felújítására.

„2014. októberétől, a képviselővé választásom óta várják a Vár úton élők, hogy nekik is járható, aszfaltos útjuk legyen. Most elérkezett ez a pillanat. A városrehabilitációs keret terhére sikerült leaszfaltozni az itt lakók örömére” - mondta Zsuponyó Anett, a terület képviselője.

Az aszfaltot marták fel a szakemberek a hét elején a Lomb úton. Akkor készítették elő a területet. Ma már az aszfaltozáshoz kezdtek hozzá.

„Folytatódik az önkormányzati utak felújítása. A mai napon két projektből is dolgoznak. A városrehabilitációs keretből is és itt a Lomb úton pedig a Területi Operatív Program Plusz projektből megvalósuló utak aszfaltozás folytatódik. Szépen haladunk körzetről körzetre. Nagyságrendileg arányosan van elosztva a város minden területére a végzendő munka. Igyekeztünk a legrosszabb utakat és a pályázat feltételeinek megfelelő utakat beválogatni a projektbe” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A Lomb út egy forgalmas szakasz, itt közlekednek ugyanis az emberek többek között a Gyári temetőhöz, az Ózdi Görögkatolikus Templomhoz és a Kormányablakhoz is. Az utak kijelölésében a területi képviselők segédkeztek. További tervek azonban mindig vannak.

„Az elmúlt évekbe és az idei évben is kormányzati, illetve pályázati forrásoknak köszönhetően számos belterületi utat sikerült felújítanunk. Nagyon fontos célkitűzésem, hogy a következő években a Pázmány út mintájára a főútvonalakat, a városon keresztül haladó főútvonalakat is fel tudjuk újítani. Így a Bolyki főutat és a Táblát és Csépányt keresztező útvonalakat” - nyilatkozta Dr. Csuzda Gábor, a terület képviselője.

A Lomb út egy 208 méteres szakasz, amelyen 1524 négyzetméter kap új aszfalt réteget. A terület nagysága miatt holnap is folytatják itt a feladatokat. A szakemberek a lakosság türelmét kérik a munkálatok ideje alatt.