Aszfalt került a Bolyai Farkas útra
Város
2024. máj. 3.

Aszfalt került a Bolyai Farkas útra

Elkezdődött a Bolyai Farkas út felső részének aszfaltozása. Már korábban félretették az összeget rá, de a TV torony cseréje miatt csak most tudták elkezdeni a munkálatokat.

Munkagépek zúgása törte meg a Drótos tető csendjét. A szakemberek délelőtt kezdtek hozzá a Bolyai Farkas út aszfaltozásához. A pihenőhely nagyon népszerű a kiránduló csoportok, családok számára, így nagy a forgalom arra felé. Az út minősége azonban megnehezítette a kijutást. Janiczak Dávid polgármester és Csák Árpád területi képviselő is kisétált, hogy megnézze a munkálatokat.

„Az egyik legtöbbeket érintő utat sikerült leaszfaltozni, ez pedig a Drótos hegyre vezető út. Több százan érkeznek ki hétvégente a szabadidejüket eltölteni és az út minősége tarthatatlan volt. Már évekkel ezelőtt elterveztük és félre is tettük az összeget az út felújítására. Azonban meg kellett várnunk amíg az Antenna Hungária Kft. lecserélte a TV-tornyot, hogy ne tegye tönkre rögtön az új utat. Úgyhogy most eljött az idő, és már húzzák is az aszfaltot” - mondta Janiczak Dávid polgármester.

A szakemberek mintegy 146 tonna aszfaltot terítettek szét az úton. Két réteget kap majd a felület. A felső, kopó réteget hétfőn kapja meg az érintett szakasz.

„Örülünk neki, hogy ez az útszakasz is megújul. Nagyon népszerű a Drótos hegyi szabadidőpark, úgyhogy már ideje volt, mert nagyon rossz és nagyon nehéz volt ide feljutni. Köszönjük szépen” - fogalmazott Csák Árpád, a terület képviselője.

A felújítást egy korábbi forrásból tervezték elvégezni még 2022 nyarán, erre azonban a torony köri munkálatok miatt eddig nem volt lehetőségük. Hamarosan viszont elkészül az új út, így a tervek szerint a pihenőhelyre való kijutás is jelentősen könnyebb lesz majd.