Útszakasz fejlesztés – A Radnóti Miklós út egy része új aszfaltréteget kap, az Árpád vezér úton egy forgalmas parkoló is megújul
Fejlesztés
2024. máj. 7.

Útszakasz fejlesztés – A Radnóti Miklós út egy része új aszfaltréteget kap, az Árpád vezér úton egy forgalmas parkoló is megújul

A héten ismét több útszakasz és parkoló is megújul az uniós pályázatnak köszönhetően. A Radnóti Miklós út egy szakaszát és az Árpád Vezér úti parkolót érinti a fejlesztés.

A Radnóti Miklós úton dolgoztak ma délelőtt a szakemberek. A lakók örömére a rossz állapotban lévő útszakasz közel százhatvan méteren teljesen megújult. Az út felmarásával, az aknák kiemelésével készültek elő, majd aszfaltterítőgéppel és egyéb kézi eszközökkel egyengették a meleg nyersanyagot.

„A program elérkezett ide a Radnóti Miklós útra jobboldali ágára, amely körülbelül százötven méter hosszú. Két és fél, három és fél méter között változik a szélessége. Tegnap előkészítettek, kiemelték az aknákat, megmarták az utat azokon a helyeken, ahol kell. Az aszfaltozás ma kész lesz, úgy néz ki az út két oldalát holnap megszórják murvával, majd le is hengerezik. Tehát holnap ez az út teljesen elkészül” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Az uniós pályázatnak köszönhetően még újabb szakaszokon kezdhetik el a felújítást. Az esős időjárás azonban megnehezíti a haladást. A lakók már várták ezt a felújítást is.

„Mindig öröm számomra, hogyha egy újabb ózdi út kap teljes szélességben új aszfaltburkolatot. Az elmúlt években huszonkét kilométer utat aszfaltoztunk le, ennek egy része itt most a Radnóti Miklós úton történik meg a mai napon. Én bízom benne, hogy a lakóknak is sokkal könnyebb lesz a mindennapokban autójukkal vagy éppen akár gyalogosan is járni ezeken az utakon, amik most már teljesen simák lesznek a jövőben” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A Radnóti Miklós út mellett az Árpád vezér út 20-as szám alatt található parkoló is új aszfaltréteggel gazdagodik majd a napokban. Csütörtökön a Szent István út egyirányú szakaszának felújítását kezdik el a szakemberek. A munkálatok gyors és zökkenőmentes elvégzéséhez az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai felhívják a lakosság figyelmét, hogy aznap reggel hét óráig autójukkal hagyják el az érintett útszakaszt.