Segítő szándék
Kultúra
2021. okt. 22.

Segítő szándék

Derenkó Dániel: Az ég leányai című kötetét mutatták be az Ózdi Városi Könyvtárban.

Az ég leányai című könyv bemutatójára gyűltek össze az érdeklődők az Ózdi Városi Könyvtárban. Derenkó Dániel alkotása az Emma Delington sorozat harmadik kötete. Az író közel egy évtizede kezdte a munkát, hogy az általa a világban tapasztalt problémákat papírra vesse.

„Budapesten tanultam főiskolán, és a fővárosban sok mindent láttam és tapasztaltam. Elsősorban az utcán élő hajléktalanok helyzete érintett meg engem. Ebből kezdődött el a történet, ebből indult az egész. Hogy mit érzek velük kapcsolatban, és mit gondolok róluk. Végül is a társadalmi problémák indították el a gondolataimat” - emelte ki Derenkó Dániel, alkotó.

A programon az író beszélgetőpartnere Dunai Réka volt. A társalgás során olyan témákat boncolgattak, hogy miként jutott el a főhős, vagyis Emma a mostani sztori helyszínéül szolgáló Magyarországra. A történet szerint egyébként a fiatal lány számára egy rendház jelentheti azt, amit szülei halála óta keres. Még tizennyolc éves sincs, de kész apácává válni, hogy örökre ott maradhasson a kedves nővérek közt. A könyvből Buri Zsóka olvasott fel részleteket.

„Már csak azt kellett volna megneszelnie valahogy, hogy Nóra és Róbert miről győzködik anyámat. Ez lehetetlen volt, csak találgatni tudott. Nem hitte, hogy egy tál ételért ennyit kellene könyörögni egy apácának. Valami más lehet az, valami több. Talán, hogy pár napra meghúzhassa itt magát? De jó lett volna. Csak amíg némileg összeszedi magát és kitalálja merre tovább, mi legyen” - olvasott fel a könyvből Buri Zsóka.

Derenkó Dániel kifejtette, hogy itt még semmiképp sem ér véget Emma utazása a boldog élet felé. Elmondása szerint már készül a sorozat következő kötete, így a rajongók várhatják a folytatást.