Megújult az Árpád vezér úti parkoló
Fejlesztés
2024. máj. 9.

Megújult az Árpád vezér úti parkoló

Az Árpád vezér úti parkolót újították ma fel a szakemberek, nyolcvan tonna aszfaltot terítettek szét a területen. A beruházás TOP-Pluszos pályázatból valósult meg.

Emulziót szórt az egyik gép a felmart útra. Ez az anyag segíti majd elő az aszfalt tapadását. A hét elején még kátyúkkal és foltokkal volt tele ez a forgalmas parkoló. A kivitelező cég ütemterv szerint halad az aszfaltozással, így a mai napon be is fejezik itt a munkát.

„Új területre érkezett az aszfaltozási hullám, jelenleg a Szuperinfó előtti parkolót aszfaltozzák, ezt követően pedig már a Szent István út egyirányú szakasza következik. Nagyon örülök neki, hogy jó ütemben halad a vállalkozó. A lakosság is kellő odafigyeléssel van, hiszen az autókat eltávolították az adott területekről, így a munka gördülékenyen folyhat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

665 négyzetméter kapott új réteget. Több mint 80 tonna aszfaltot használtak fel a burkoláshoz a szakemberek. A parkolóban jelentős forgalom van, ugyanis számos üzlet található a területen.

„Régi lakossági kérést elégítünk ki ezzel az aszfaltozással. Ennek a városrésznek elég forgalmas ez a területe az üzletek miatt, így most ezzel, hogy megújul, ezzel biztonságosabb lesz és könnyebb lesz rajta közlekedni” - emelte ki Angyal Béla, területi képviselő.

Információink szerint a parkolót holnaptól újra birtokba vehetik az autósok. Az aszfaltozás azonban folytatódik, hiszen a mai napon előkészítették a Szent István utca egyirányú szakaszát, így holnap ott zúgnak majd fel a munkagépek. A városüzemeltetés és a kivitelező cég is kéri a lakosság türelmét és megértését az érintett szakaszokon a munkálatok ideje alatt.