„Vidám állatosdi” – Gyermeknapi játszódélután az Ózdi Városi Könyvtárban
Szabadidő
2024. máj. 14.

„Vidám állatosdi” – Gyermeknapi játszódélután az Ózdi Városi Könyvtárban

Játszódélutánt tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban. Bábszínház, arcfestés, mesesarok és társasjátékok is várták a gyerekeket. A programra több család is ellátogatott.

Arcfestés, játszóház, kézműves foglalkozás. Csak néhány program a családi játszódélutánról, amelyet az Ózdi Városi Könyvtárban rendeztek. Kicsiket és nagyokat is vártak az eseményre, hiszen minden korosztálynak igyekeztek kedveskedni a könyvtár munkatársai.

„Én azt gondolom, hogy inkább örülnek neki, hogy mindenféle korosztályú gyermeknek kínálunk programot. Úgy is próbáljuk összeállítani, hogy a legkisebbektől egészen az iskolás korosztályig tudjanak jönni. Ehhez még kapcsolódik, hogy társasjátékok is rendelkezésre állnak a mai nap, így ha valaki szeretné, és nagyobbacska a gyermek, a társasjátékokat is ki tudja próbálni, hiszen sokféle társasjátékot kínálunk” - emelte ki Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár vezetője.

A délután tematikája az állatok köré épült. A mesesarokban állatokról szóló történeteket is meghallgathattak a gyerekek. Volt olyan is, amit közösen eljátszottak. A kicsik élvezték a közös délutánt. Többen törzsvendégként tértek vissza a könyvtárba.

„Már visszatérő vendégek vagyunk, kislányunk szereti a közösséget. Csapatépítésként társasjátékokban szívesen részt vesz, a színező, festőprogramokat is szereti. Szabadidőt próbáltunk rá szerezni, és így el tudtunk jönni” - nyilatkozta Koós Gábor.

Délután négy órakor a Kalamajka Bábszínház előadása vette kezdetét. Pósa Lajos bácsi meséiből A kijátszott róka és a Három szép pillangó című történeteket hozták el a gyerekeknek. A játszódélutánon este hét óráig szórakozhattak a vendégek. Így aki esetleg lemaradt a programokról, a bábelőadás után még mindent kipróbálhatott.