XIV. Pontykalózok Pontyfogó Találkozó - Best 7
Szabadidő
2024. máj. 14.

XIV. Pontykalózok Pontyfogó Találkozó - Best 7

Több mint tizenhat kilós volt a legnagyobb hal, mely horogra akadt a tizennegyedik Pontykalózok Bojlis Találkozón. Tizenöt csapat szerelte fel a botokat a tóparton.

A Pontykalózok Bojlis Találkozóját immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Ózdi Horgásztónál. A Best 7 aktuális különlegessége az volt, hogy nem az összsúly számított az értékelésnél, hanem a hét darab legnagyobb hal.

„Ha meg van egy csapatnak a hét darab hala, akkor a legkisebbet, tehát ha fognak nagyobbat, akkor mindig a papíron lévő legkisebbet kihúzzuk, és az adott hal súlyát beírjuk, ha az természetesen nagyobb. Tizenöt csapat indult a versenyen, kettő új csapatot is befogadtunk. Az egyikben rimaszombatiak vannak, ők felvidéki barátaink, a másikban helyi fiatal srácok vannak, ózdiak” - emelte ki Ari László, szervező.

„Most elindultunk ezen a versenyen Csipi barátommal. Ez az első nagy halas verseny, ahol csak a hét legnagyobb hal számít. Máshol szokott öt, vagy hat, de itt hét darab van. Egy fél órával ezelőtt mérlegeltek le a halőrök mérlegelő csapatával egy tizennégy kiló hatvan valahány dekás halat. Próbáltam magamat megszárítani, mert tiszta víz lettem tőle. Jelen állás szerint mi vezetjük a legnagyobb hallal a versenyt” - tette hozzá Lakatos András.

Lakatos András külföldön dolgozik, de minden alkalmat megragad arra, hogy az Ózdi Horgásztó partján töltsön néhány órát.

„Most megkaptam a jutalmamat a nagy halért. Ezen a versenyen ez egy jellegzetes, gyönyörű szép és ritkán mosott szerkezet” - mondta Lakatos András.

Amit aztán magára is öltött a horgász mindaddig, ameddig nem fogott másvalaki nagyobb halat és nem kellett átadni a mintás otthonkát. A tizenöt csapat egyike Rimaszombatról utazott Ózdra, első alkalommal. Nagyon meg vannak elégedve, hiszen mint mondták, a halak nagy kapókedvükben vannak. Csapatuk egyik tagja is egy több mint tíz kilós pontyot fogott ki a tóból.

„A hal egy titkos bojlira jött, nem árulhatom el, hogy milyen összetevőket tartalmaz, de a halak nagyon szeretik. Ezt bebizonyította ez a hal is, mert tizenegy pluszos volt. Jó küzdelem volt, a másik szektorban is meg kellett kérnem a szomszédot, hogy átmehessek azért, hogy ki tudjuk biztonsággal fárasztani és meríteni, a bölcsőbe helyezni” - nyilatkozta Seszták Dávid, a rimaszombati csapat tagja.

A versenyt vasárnap délben fújták le, ekkor ért véget a hatvanhat órás versengés. Az utolsó mérlegelésekor a legutolsó mért hal lett a találkozó legnagyobb kifogott pontya 16,27kg, amit az A1-es helyen horgászó a szlovákiai Rimaszombatból érkezett UMB Carp Team fektetett bölcsőbe. Információink szerint Béla, a tó legnagyobb hala ismét túljárt a horgászok eszén, hiszen nem akadt horogra.