Területfejlesztés, közlekedés, biztonság. Helyszíni bejárást tartottak a Gyújtói csomópontnál
Város
2024. máj. 14.

Területfejlesztés, közlekedés, biztonság. Helyszíni bejárást tartottak a Gyújtói csomópontnál

Helyszíni bejárást tartottak a Gyújtó tér csomópontjánál. A szemle célja a nagy posta előtti kereszteződés biztonságosabbá tétele mind a gyalogosok, mind az autósok számára.

Sorban érkeztek a szakemberek a Munkás út, Lomb út sarkára. Egy évek óta fennálló közlekedési problémával kapcsolatban tartottak helyszíni bejárást. A Gyújtó tér környéke egy igen forgalmas csomópont, ahol több gyalogátkelőhely és egy körforgalom is található.

„A nagy postánál lévő kereszteződésnél található zebrának a forgalmát kell szabályoznunk ahhoz, hogy megszűnjenek azok a dugók, amik jelenleg a csúcsforgalom idején a Munkás utat jellemzik. Ehhez az önkormányzat részéről egyeztetést kezdeményeztem a Magyar Közúttal és az illetékes szakemberekkel, így a rendőrség munkatársaival is. A mai bejáráson volt szó arról, hogy milyen megoldásokkal lehetne a problémát orvosolni. Erre az önkormányzat nyitott, bár a közútnak a kezelésében áll az út, az önkormányzat részéről biztosítottam őket a költségek fedezetéről, úgyhogy meg is fogjuk hamarosan rendelni a forgalomtechnikai tervezést” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A közel egy órás szemlén több illetékes szerv képviselője is részt vett. Jelen voltak többek között az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, az Ózdi Rendőrkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai is. A bejáráson első kézből láthatták a fennálló forgalmi dugót. Többen tettek javaslatokat a helyzet rendezésére.

„A gyalogos forgalom miatt, mivel az itt folyamatos, csúcsidőszakban feltorlódnak a járművek. Ezért valamilyen megoldást kerestünk ezen a mostani bejáráson. Többféle megoldás és annak a kombinációi is elhangzottak. Az egyik az volt, hogy itt esetleg megszűnne a gyalogátkelő és hátrébb kerülne arra felé. Az akkor külön lámpás csomópont lenne. Vagy pedig maradna a helyén és itt lenne egy lámpás irányítás” - nyilatkozta Tátrai János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlekedési osztályvezetője.

A szakemberek megvizsgálják a körülményeket és kiértékelik a lehetőségeket. Igyekeznek olyan megoldást találni a fennálló problémára, amely mindenki megelégedésére szolgál. A cél az, hogy a fejlesztéssel biztonságosabb legyen a közlekedés mind a gyalogosok, mind az autósok számára.