Teqball asztal ajándékba
Város
2024. máj. 21.

Teqball asztal ajándékba

Teqball asztallal gazdagodtak a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai. Az eszközt Janiczak Dávid polgármester megkeresésére ajánlotta fel Majoros Péter Majka.

Új teqball asztal hever a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében. Janiczak Dávid polgármester és Zsuponyó Anett alpolgármester adta át ezt az intézmény alapítványa részére.

„A Vasvár Úti Általános Iskola alapítványa bált szervezett. Jótékonysági bált. Mindezt azzal a céllal, hogy egy teqball asztalt vásároljanak a bevételből. Én felvettem a kapcsolatot Majoros Péter Majkával, Ózd város díszpolgárával, aki kapcsolatban van a teqball asztalokat gyártó céggel, és a saját asztalát felajánlotta az iskolának, így ezt a célt már nem kellett megvalósítani ebből a bevételi forrásból. Az asztalnak az átadására ma került sor. Bízom benne, hogy örömmel fogják használni a gyerekek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az átadó után megérkeztek a tornaterembe a gyerekek és rögtön ki is próbálták az új kelléket. Az asztal oldalán egy használati utasítás is van. Az eszköz kialakítása lehetővé teszi, hogy a klasszikus teqball mellett négy másik sportág is gyakorolható legyen.

„Iskolánk alapítványa nagyon örül, hogy Majka megtette ezt a felajánlást polgármester úr segítségével. Legfőképp azért is örülünk, mert tulajdonképpen az erre fordítandó bevételt, amit a bál hozott az iskola udvarának további fejlesztésére tudjuk használni” - emelte ki Kozupné Tóth Bianka, az Ózdi Vasvár Úti Általános Iskola Fejlesztéséért Alapítvány elnöke.

A teqball a labdarúgást és az asztaliteniszt keresztezi. A sportág egyre népszerűbb. Nemzetközi szinten a játékot a Nemzetközi Teqball Szövetség képviseli, amelyet 2017-ben hoztak létre. Jelenleg 120 tagszövetséget foglal magába. A gyerekek egymást váltva játszottak az új eszközzel. Voltak, akik kettő kettő elleni meccsre is kiálltak.