Utazás Dínómdánomba című könyvével ismertette meg a gyerekeket M. Kácsor Zoltán író
Kultúra
2024. máj. 23.

Utazás Dínómdánomba című könyvével ismertette meg a gyerekeket M. Kácsor Zoltán író

Rendhagyó irodalom órát tartott az Ózdi Városi Könyvtárban M. Kácsor Zoltán író, aki a Zabaszauruszok könyvsorozat egyik kötetét mutatta be a gyerekeknek.

Zsúfolásig megtelt az Ózdi Városi Könyvtár nagyterme gyerekekkel, akiket rendhagyó irodalom órára várták a szervezők. M. Kácsor Zoltán a Zabaszauruszok című meseregény-sorozat első részét, az Utazás Dínómdánomba izgalmas kalandjait mutatta be az általános iskolás diákoknak.

„A Zabaszauruszok az egy csapat, ez egyébként a sorozatnak a címe és nekik a kalandjairól szól, ahogyan összebarátkoznak és mindenféle küldetést teljesítenek sárkányok és dragoszauruszok, ami egy külön faj, amit én találtam ki, akik egy fajnak a gyűrűjében vannak. Van, aki gonosz, de van, aki jó és így mindenféle ármánykodás megy és kalandozás” - mondta M. Kácsor Zoltán, író.

Hármas alkalomból jött létre a délelőtti esemény. Az egyik, hogy az Ózdi Városi Könyvtár idén is csatlakozott a Közösségek Hete programsorozathoz, így a különleges irodalom óra ennek kapcsán jött létre.

„A mai programra olyan gyerekeket hívtunk meg, akiknek régebbtől kapcsolatuk van a könyvtárral. Vagy alsó tagozatos korukban többször látogatták meg a könyvtári foglalkozásainkat tanári kísérettel, vagy be vannak iratkozva a könyvtárba. Ismerős gyerekek a vendégeink és a másik alkalom pedig a közelgő gyermeknap alkalmából szerettünk volna ezzel a nagyon kedves íróval kedveskedni a gyerekeknek. Az ünnepi könyvhét és könyvtári napok is itt van a közelben, és ezért hívtunk most kedves íróvendéget” - nyilatkozta Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár gyerekkönyvtárosa.

A teremben helyet foglaló gyerekek a város több általános iskolájából látogattak el a rendezvényre.

„Nagyon örültünk a sajóvárkonyi iskolában, hogy meghívott minket az Ózdi Városi Könyvtár erre a rendezvényre. Tizenkét gyerekkel érkeztünk és a gyerekek óriási örömmel várták ezt a lehetőséget. Vannak olvasni vágyó gyerekeink, és egy ma élő, modern író művét megismerni, az mindig nagyon érdekes a gyerekek és a felnőttek számára is” - fogalmazott Nagy Orsolya, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A rendhagyó irodalom óra keretén belül a diákok jobban megismerték az író alkotását, annak utóéletét, illetve azt, hogy hogyan születik meg egy-egy mese története. Az interaktív program alatt új ismereteket szerezhettek, mely a jövőben hasznukra válik majd.