Családi délelőtt a Mogyorósvölgyi Tagóvodában
Oktatás
2024. máj. 24.

Családi délelőtt a Mogyorósvölgyi Tagóvodában

Szülőkkel együtt ünnepelték a gyereknapot a Mogyorósvölgyi Tagóvodában. Színes programokkal, kézműves foglalkozással és tombolával várták a résztvevőket.

Május utolsó vasárnapjához közeledve a legtöbb iskolában és óvodában szerveznek gyermeknapi programokat. Az Ózdi Városi Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájában már második alkalommal vehettek részt a szülők is ezen a napon. Az esemény létrejöttét az intézmény dolgozói mellett többen támogatták.

„Nálunk az óvodában igazából egész évben gyereknap van, de május utolsó vasárnapján a hivatalos gyereknapon nyilván mindenki megünnepli a gyerekeket, úgyhogy egy családi rendezvényt próbáltunk tavaly meghonosítani. Ezt évről évre próbáljuk továbbfejleszteni. Ebben nagyon jó partnerek a szülők is. Nagyon sokat segítenek, egy segítő, támogató szülői gárda áll mögöttünk, és rengeteg vállalkozó is a program mögé állt” - emelte ki Horváth-Mester Eszter, a Ózdi Városi Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájának tagintézmény igazgatója.

A rossz idő miatt a csoportszobában zajlott a megnyitó. A tagóvoda vezetője oklevéllel köszönte meg a szülőknek a sok segítséget. Majd ezt követően az apróságok tánccal kedveskedtek a vendégeknek. A gyerekek számos program közül választhattak. Volt, aki a csoportszobában maradt bulizni. A zenéről DJ Marci gondoskodott. Az Ózdi Városi Könyvtár munkatársai is eljöttek, akik érdekes könyvekkel és kézműves foglalkozással várták a kicsiket. Az ovisok mellett, a szülők is élvezték az együtt töltött időt.

„Nagyon jól érezzük magunkat, örülünk neki, hogy a szülők a gyerekekkel együtt tudják ünnepelni a gyereknapot. Sajnos az idő közbeszólt, de itt az óvodapedagógusok nagyon rugalmasan megoldották, hogy zárt térben is meg tudjuk ünnepelni a gyereknapot. A szülők készültek palacsintasütéssel, felajánlásokkal a tombolába. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó napnak lehetünk a tanúi” - nyilatkozta Barta Gábor.

Az udvar fedett részén gyöngyöt fűzhettek, valamint színezhettek is a gyerekek. Emellett csillámtetoválást is készítettek az ovisoknak. A tombolán pedig értékes nyereményeket sorsoltak ki. A befolyt összegből az óvoda további programjait fogják majd finanszírozni.