Olvasásnépszerűsítő foglalkozásra és játszóházba várták a gyerekeket a könyvtárban
Kultúra
2024. máj. 24.

Olvasásnépszerűsítő foglalkozásra és játszóházba várták a gyerekeket a könyvtárban

Játszóházba várták a gyerekeket az Ózdi Városi Könyvtár dolgozói. A Közösségek Hete alkalmából szervezett program célja az volt, hogy a közösségi értékekre felhívja a figyelmet.

Az Állati jó lesz! mottó jegyében május 20-án kezdődött a 8. Közösségek Hete, melyre országszerte közösségi programok szervezésével készültek a múzeumokban, könyvtárakban, közművelődési intézményekben. Az Ózdi Városi Könyvtár is csatlakozott a megmozduláshoz. Délelőtt Meseláda foglalkozáson vettek részt a gyerekek, amellyel az olvasást népszerűsítették.

„A Közösségek Hete programsorozat ebben az évben az állatok köré épült fel és ez a történet, amit a Meseláda programsorozatban most hoztam ezeknek a gyerekeknek, ez Rebecca Elliott: Bagoly napló: Fesztivál a fa tetején című könyve volt, mégpedig azért, mert ez egy kedves kis bagolynak a naplója ez a történet. Ez is egy közösségről szól, egy osztályközösségről, amiből megtanulhattuk együtt, hogyha nem birkózunk meg egy nagy feladattal, akkor nem szégyen segítséget kérni és nem szabad undok módon viselkedni egymással” - emelte ki Dankóné Magyra Mária, az Ózdi Városi Könyvtár könyvtárosa.

Többek között erre tanította meg a gyerekeket a történet. A Meseláda című programot kézműves foglalkozás követte, ahol a gyerekek papírból készült baglyot készítettek, amely természetesen kapcsolódott a történethez.

„Megnéztünk egy baglyos mesét, és ahhoz jöttünk egy baglyot készíteni. Adtak nekünk formákat, melyeket körbe kellett rajzolni, és rá kellett ragasztani hurkapálcát és rajzolni kellett rá” - nyilatkozta Filipcsényi Luca Panna, tanuló.

A Vasvár Úti Általános Iskolások már több alkalommal vettek részt az Ózdi Városi Könyvtár foglalkozásain. Mindig szívesen látogatják meg az intézményt, hiszen sokan könyveket is kölcsönöznek.

„Nagyon szeretek olvasni és sokszor szoktunk járni ide” - mondta Váradi Katalin, tanuló.

A kézműves foglalkozáson elkészített papírbaglyokat a gyerekek hazavihették. Az Ózdi Városi Könyvtár tervei között szerepel, hogy jövőre is csatlakozik a Közösségek Hete rendezvénysorozathoz.