Főzdetúra, bakonyi betyárleves és koncert a Nyitott Főzdék Napján
Szabadidő
2024. máj. 28.

Főzdetúra, bakonyi betyárleves és koncert a Nyitott Főzdék Napján

A Nyitott Főzdék Napja országos kezdeményezéshez csatlakozott a Bolyky Serház. Főzdetúrák, koncert és bakonyi betyárleves várta a résztvevőket.

Pohárral a kezükben figyelték az emberek Elek Róbertet, a helyi sörfőzde tulajdonosát, aki az ital elkészítéséről beszélt nekik. Az esemény apropója a Nyitott Főzdék Napja elnevezésű országos kezdeményezés, amelyhez a helyi vállalkozás minden évben csatlakozik.

„Már nem az első eset, hogy részt vettem ilyen sörfesztiválon. Robi nagyon szépen összefoglalja, hogy hogyan készülnek a különböző sörök, és azért jöttem el másodszor is, hogy megkóstoljam a különböző söröket, ami ugye kisiparilag gyártott gyakorlatilag. Nagyon jó ízek, zamatok vannak, ami nagyon jó ennek a városnak, hogy van egy ilyen sörfőzdéje” - mondta Zubor László.

A főzdetúrákon a résztvevők megnézhették a tartályokat, megkóstolták az alapanyagokat és különféle ízesített, szűrt és szűretlen söröket is.

Robi minden évben bejelent valami újdonságot. Idén ez a palackozás bevezetése, ami ősztől várható. Azt mondja, sokan megkeresték azzal, hogy megérdemelne már a terméke egy prémium csomagolást. Kis üveges, 330 ml-is kiadásban fogják díszdobozba tenni a különböző ízeket.

„Az utóbbi 4-5 évben elindult egy olyan fejélődés, hogy az emberek nyitnak a kisüzemi, kézműves sörök irányába, mégpedig azért, mert keresik a prémium kategóriás termékeket. Prémium alapanyagok, gyümölcskoncentrátumok. Ezek a túrák is pontosan arról szólnak, hogy az embereket közelebb hozzuk a főzdéhez, az alapanyag kóstoláshoz, a gyümölcsök kóstolása és hogy lássák azt, hogy hol készül, hogy készül és kóstolják meg, hogy miből készül” - emelte ki Elek Róbert, a Bolyky Serház üzletvezetője.

A közelmúltban egy elismerésben is részesült Putnokon, a XXIII. Gömör Expo Fesztiválon. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara különdíját nyerte el.

Az eseményen Beri Ricsi zenélt a teraszon. Az üstben pedig bakonyi betyárleves rotyogott. Ezzel is kedveskedtek a kilátogatóknak.