Online csalás, okos eszközök és balesetmegelőzés – előadás a rendőrségen
Rendőrség
2024. máj. 29.

Online csalás, okos eszközök és balesetmegelőzés – előadás a rendőrségen

Bűn- és balesetmegelőzési előadáson vettek részt a Csillagfürt EGYMI diákjai az Ózdi Rendőrkapitányságon. Mintegy negyven tanuló érkezett a programra.

A Csillagfürt EGYMI diákjai töltötték meg az Ózdi Rendőrkapitányság előadótermét. Kiss Tamás hivatalvezető fogadta őket. A látogatás apropója egy bűn- és balesetmegelőzési előadás volt.

A fiatalok megtanulták, mit kell mondani, ha felhívják a 112-es segélyhívó telefonszámot. Szóba került továbbá a közösségi média veszélye, az online csalók és a nyár beköszöntével a szabadvízi fürdőzés is.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság úgy gondolja, hogy fontos, hogy már elég fiatal korban, illetve elég korán felhívjuk a figyelmet a nyár rejtett veszélyeire. Gondolok én itt a fürdőzésre, hogy ha esetleg egyedül maradunk otthon, vagy ha telefonhívást kapunk vagy esetleg gyalog indulunk a rétre focizni vagy a játszótérre, a kerékpáros közlekedésre” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az előadás után a diákokat ketté osztották. Néhányan megnézték, hogy vesznek ujjlenyomatot. Minden gyerek megkapta a sajátját. A csapat másik része az udvaron a rendőrautókkal ismerkedett.

„Ma megnéztük a kocsit, a rendőrruhákat, a rendőr fegyvereket, hogy mire kell figyelni, hogy kell használni, és hogy nem szabad bűncselekményeket csinálni és nem fogtok ide kerülni” - mondta Dino Dominik, tanuló.

Volt olyan diák, aki félt a rendőrautótól, de ő is beült, hogy jobban megszemlélhesse. A diákok örültek, hogy megismerhették közelebbről is a kapitányságot.