Energetikai fejlesztés a Szabolcs közi idősotthonban
Fejlesztés
2024. máj. 29.

Energetikai fejlesztés a Szabolcs közi idősotthonban

Hatvankilenc darab nyílászárót cserélnek ki a Szabolcs közi idősotthon épületében. A beruházás önkormányzati költségvetésből valósul meg.

Május elején vette át a kivitelező cég a munkaterületet. Az alapos előkészületek után múlt héten kezdték el a munkálatokat, amely az idősotthon nyílászáróinak jelentős részét érinti.

„Költségvetési módosításunk lehetővé tette, hogy tovább folytassuk az idősotthonokban a nyílászárócseréket. Régi nagy álma volt már ez az otthonoknak és a képviselőnek, Angyal Bélának is, hiszen az intézményben érezni lehetett ezt a jelentős energia áremelkedést, ami az elmúlt években beköszöntött. Ebben az etapban most 69 nyílászáró lesz kicserélve, és ezzel most már tényleg az összes ablak cserére került ebben az öregotthonban. Bízunk benne, hogy sokkal melegebb lesz majd és alacsonyabb költségből” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Tavaly már elkezdődött az energetikai korszerűsítés az intézményben, akkor azonban nem sikerült minden ablakot kicserélni.

„Az elmúlt évben már sor került a Szabolcs közi idősotthonunkban a nyílászárók egy részének a cseréjére. Az önkormányzat jóvoltából viszont ebben az évben is támogatást kaptunk, és a többi nyílászárót is sikerült hőszigeteltre cserélni. Úgyhogy mi nagyon örülünk ennek a lehetőségnek” - hangsúlyozta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A beruházásnak köszönhetően sokkal komfortosabbá vált az intézmény. Megnőtt a belső térbe áradó fény mennyisége, emellett pedig a fűtési költségek jelentősen csökkennek majd.

„Többször voltunk itt rendezvényen, lehetett azt akkor látni, hogy a bent lakókat elég negatívan érintette, hogy pokrócba kellett itt ülni. Illetve az előadók is fáztak. Most ez a beruházás nagyon pozitívan érinti a lakókat, a közérzetüket. Bízom benne, hogy az ilyen rendezvényeken is sokkal jobban fogják magukat érezni” - tette hozzá Angyal Béla, területi képviselő.

Információink szerint a kivitelező cég szakemberei ma befejezik az ablakok kicserélését, az utómunkálatok azonban még napokig eltarthatnak.