Új aszfaltréteget kap a Damjanich út
Fejlesztés
2024. máj. 30.

Új aszfaltréteget kap a Damjanich út

Ismét megújul egy útszakasz a városban. A szennai Damjanich úton dolgoznak a szakemberek.

A hét elején, a Barátság úton zajló munkálatokkal párhozamosan elkezdték az aszfaltozás előkészítését Szennán, a Damjanich úton. Az autók félpályán járnak, hiszen folyamatosan kerül új réteg az érintett szakaszra.

„Újra aszfaltgőz a város egy másik kerületében, jelenleg a Damjanich útnak az aszfaltozása zajlik. Annak idején még Tartó Lajos idejében csináltuk meg az első szakaszt. Egy nagyon hosszú útról van szó, és az aszfaltozás az egyik legköltségesebb munkanem. Most egy második szakasznál tartunk, de valószínűleg, hogy egy harmadik és egy negyedik szakasz is kell, hogy teljesen a végéig meg tudjunk csinálni. Bízom benne, hogy akár ennek a pályázatnak a második fordulójában, hiszen maradt pénz a közbeszerzés után, folytatni tudjuk ennek az útnak az aszfaltozását, és még feljebb fog érni a teljes pályás aszfaltcsík” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Csák Árpád a terület képviselője elmondta, hogy az érintett útszakaszra már nagyon ráfért a felújítás, hiszen az évek során rendkívül elhasználódott. Sok esetben a járművek a kátyúkat kerülgették, így balesetveszélyes volt a közlekedés. A jövőben ez a probléma megoldódni látszik.

„Ennek az útszakasznak a felújítása most ért a finisébe. Több mint két évvel ezelőtt kezdődött, amikor az első szakasz befejeződött, sorra jöttek a visszajelzések, hogy itt kátyú, kátyú hátán van. Most a lakosság legnagyobb örömére 626 métert, 5,4 méter szélességben tudunk megcsinálni. Reményeink szerint fog folytatódni a megmaradt pályázati pénzből még egy szakasz. Bízom benne, hogy a testület döntése, és eredményes pályázat után folytathatjuk ezt a projektet” - nyilatkozta Csák Árpád, területi képviselő.

Az útfelújításnak köszönhetően biztonságosabbá válik Szennán a közlekedés. A tervek szerint pénteken végeznek az aszfaltozással, a jövő hét első felében a tereprendezést is befejezik a szakemberek.