Egészségnap a Civil Házban
Egészség
2024. máj. 31.

Egészségnap a Civil Házban

A Civil Ház adott otthon az Egészségnapnak. A megelőzést előtérbe helyező program több szervezet összefogásával jött létre. Az esemény fővédnöke Janiczak Dávid volt.

Kiadványok az asztalon, gyógyító füvek és teák a tárolókon. Csak néhány dolog, amivel az Egészségnapon várták az érdeklődőket a Civil Házban. A program több szervezet összefogásával valósult meg, így több embert be tudtak vonni a prevenciós rendezvénybe.

„Azért hívtuk ezeket az előadókat, akik jönnek most, mert ők pont erre mutatnak rá, hogy ha a szervezetünk jelez, vagy még ne jelezzen, mivel tápláljuk és mit adjunk neki. Partnerségbe álltunk össze, mert azt tapasztaltuk, hogy a külön-külön civil szervezetek nem igazán úgy haladnak, ahogy kellene, és nem olyan felhívó figyelemmel vannak, mint ahogy szeretnék általában az emberek” - mondta Reichart Edit, az Országos Rákbetegek Szövetség Ózd-Miskolc Térségi Napforduló Szolgálatának vezetője.

Az Ózdi Rákbetegek Egymásért Klub vezetősége évről évre igyekszik felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára.

„Én örülök neki, hogy végre, ez a már két éve elindult programhoz találok partnereket. 17 évesek vagyunk, és körülbelül tavaly indult el ez, hogy közösen szerveztünk meg eseményeket” - nyilatkozta Bárdos István, az Ózdi Rákbetegek Egymásért Klub elnöke.

A rendezvény fővédnöke Janiczak Dávid polgármester volt, aki szívesen állt be a megelőzést népszerűsítő mozgalom mögé.

„A szervezetekkel én már régóta kapcsolatban vagyok, így tudják rólam, hogy mennyire fontosnak tartom a prevenciót, mennyire fontosnak tartom az egészséges életmódot. Azt, hogy minél több emberhez eljussunk, és jelezzük számukra, hogy van megoldás, van megelőzési lehetőség” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A nap folyamán számos előadó tartott prezentációt, ahol többek között szó esett a rákbetegek alternatív gyógyításáról, az öngyógyítás művészetéről és az egészségünk megőrzéséről a hétköznapokban. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai szűrővizsgálatokra is várták a résztvevőket.