Balogh Lászlónét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából
Város
2024. jún. 3.

Balogh Lászlónét köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

90. születésnapját ünnepelte Balogh Lászlóné, akit a városvezetés nevében Janiczak Dávid köszöntött. A szépkorú hölgy hosszú éveken át több iskolában is tanított.

Mosolyogva fogadta Balogh Lászlóné a vendégeket saját lakásán. Irma néni, ahogy rokonai, ismerősei hívják 90. születésnapját ünnepelte. Ennek alkalmából a városvezetéstől Janiczak Dávid polgármester, Zsuponyó Anett alpolgármester és Mihali Zsuzsanna, a Hatósági és Szociális Osztály vezetője is köszöntötte a szépkorú hölgyet, aki rendkívül hálás, hogy megélhette ezt a kort.

„Köszönöm szépen, nagyon jó. Nagyon jó, mintha valami kiteljesedett volna. Tehát én nem hittem volna, hogy ennyi évet megélek. Hát a jó Istennek megköszönöm először is, hogy segített mindenben, hogy négy gyerek, öt unoka, sőt, van egy dédunoka is, aki a közösségünkhöz tartozik” - mondta Balogh Lászlóné.

Balogh Lászlóné a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakos tanárként. Ózdra 1957-ben került, először a gyári iskolában, később a gimnáziumban tanított magyar nyelvet és történelmet. Erről, és más dolgokról is mesélt a látogatóknak.

„Mindig nagy örömmel jövök a szépkorúakat köszönteni. Irma néni 90 esztendős, ő a gimnáziumnak volt magyar és történelem szakos tanára. Látszik is a gondolatain, hiszen gyönyörű szép magyar beszéddel hallgathattam meg az élettörténetét, amit élvezet volt hallgatni. Kívánok neki még sok egészségben eltöltött, boldog évet a családjával” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Irma nénit egy csokor virággal, valamint díszoklevéllel köszöntötték a vendégek. Az egykori tanárnő egy kis aprósággal kedveskedett Janiczak Dávidnak, egyik kedvenc irodalmi szerzőjétől gyűjtött össze néhány gondolatot a polgármesternek.