Az Ózd környéki vállalkozók energiahelyzettel kapcsolatos véleménye került célkeresztbe
Politika
2024. jún. 3.

Az Ózd környéki vállalkozók energiahelyzettel kapcsolatos véleménye került célkeresztbe

Lantos Csaba energiaügyi miniszter látogatott városunkba. A miniszter meghallgatta a helyi nagy energiafelhasználó cégek képviselőinek problémáit, majd közösen gondolkodtak a megoldáson.

A Digitális Erőmű vezénylő termében ültek egy asztalhoz ma délelőtt Ózd nagy energiafelhasználó cégeinek vezetői Lantos Csaba energiaügyi miniszterrel. Dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta, rendkívül fontosnak tartják, hogy a városban működő legnagyobb foglalkoztatók és a kormányzat közötti közvetlen kommunikáció lehetőségét megteremtsék.

„Az elmúlt években azt látjuk, hogy a város vezetése nettó adóbefizetőként tekintett a városban működő cégekre. Ezen a helyzeten változtatni kell a jövőben. Hiszen az ózdi családok sorsa az itt működő vállalkozásokon múlik. Mi ezt az összekötő kapcsot szeretnénk megteremteni a jövőben az itt működő vállalkozások és a kormányzat között” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Az egyeztetésen több téma is szóba került. A miniszter rávilágított arra, országos probléma, hogy a magyar közép és kis vállalkozásoknak viszonylag magas áramárakkal kell szembenézni, véleménye szerint ezt a helyzetet kezelni kell. A megbeszélésen felvetődtek helyi jelentőségű kérdések is, például hogy az adott vállalkozáshoz, hogyan juthat el az áram megfelelő mennyiségben, ennek megoldásán is dolgoznak.

„Az élet kétségtelenül új kihívásokat támasztott előbb a pandémiával és utána a háborúval. Ez számos kihívást tartogat, azon dolgozunk – és azt kell mondjam, hogy példás együttműködésben a vállalkozókkal – hogy megoldást találjunk ne csak az emberek számára, mert ugye a háztartásoknak továbbra is olcsó, a legolcsóbb áramot meg földgázt tudjuk biztosítani, de a vállalkozások versenyképességeihez is ez szükséges” - hangsúlyozta Lantos Csaba, energiaügyi miniszter.

A miniszter elmondta, számos kiépített napelemparkot látott városunkhoz közeledve, illetve, már a tetőkön is rengeteg napelem van. Úgy véli, hogy hamarosan lesznek olyan háztartások, ahol megjelenik a Napenergia Plusz Program eredménye. Abban bízik, hogy hamarosan felbukkannak az akkumulátorok is, hiszen szerinte az a legjobb energia, amit helyben megtermelnek és helyben el is tudják fogyasztani.