Elkezdődtek a munkálatok – Megújul a város szívében található támfal
Város
2024. jún. 5.

Elkezdődtek a munkálatok – Megújul a város szívében található támfal

Elkezdődtek a támfalfestési munkálatok a Vasvár úton. A lakosságnál a zöld dombot ábrázoló kép volt a befutó, így hamarosan ez díszíti majd a város központját.

Már több mint tíz éve annak, hogy a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai lefestették a nagyparkolóval szemben található támfalat. Az évek és az időjárás viszontagságai jól látható nyomot hagytak a felületen, sok helyen már nem teljesen volt kivehető, mit is ábrázolt egy-egy kép. Áprilisban Zsuponyó Anett alpolgármester, területi képviselő közösségi oldalán vetette fel a kérdést, hogy melyik festményt látná a lakosság szívesen a támfalon.

„Négy terv volt, a lakosság döntött. A munka a hét elején elkezdődött, a jövő hétre be fog fejeződni. Én bízom benne, hogy örömmel fogadják, hisz a szavazáson az a kép nyerte el a lakosság tetszését, ami egy ilyen hegyes, völgyes dombot szimbolizál. Ugye Ózd a hét völgy városa, én nagyon örülök, hogy erre esett a választás” - mondta Zsuponyó Anett alpolgármester, területi képviselő.

Először a falfestés alapjaival kezdett a kivitelező, fentről lefelé haladva, fokozatosan kidolgozva a részleteket. A látványterveket Szalai Attila, grafikus és dekorációs falfestő készítette. A szakember országszerte vállal hasonló munkákat.

„Annak nagyon örültem, hogy ismét meghívott engem Ózd. Hiszen a Szent István úti támfalat anno én festettem le. Az már jó ideje volt, úgyhogy ismét nagyon örültem, hogy jöhetek ide és folytathatjuk a munkát. Volt már róla ígéret, hogy van itt még mit festeni, van felület a városban” - nyilatkozta Szalai Attila, grafikus.

A támfal festésével várhatóan jövő hét végére elkészülnek. A tervek szerint a Vasvár úton található új támfalat is tájkép fogja díszíteni a közeljövőben. Erre a felületre a második legtöbb szavazatot kapott naplementét ábrázoló kép kerül, de a városi piac környékére is vannak már elképzelések.