Kiváló edzőink – Emléktábla avatás az Ózd Városi Stadionban
Város
2024. jún. 5.

Kiváló edzőink – Emléktábla avatás az Ózd Városi Stadionban

Emléktáblát avattak az Ózd Városi Stadionban. A plakettre 39 kiváló edző neve került fel. Az elismerés ilyen formáját Kellóné Mezőtúri Márta szorgalmazta.

Az ÓMI Zenés Színház műsorával kezdődött az az emléktábla avatás, amelyet az Ózd Városi Stadionban tartottak ma délután. Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke közel egy évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy ilyen formában ismerjék el az ózdi sportélet kiváló edzőit.

„Az ötlet az már régen felmerült, Kormos József és Vanczák Attila által, amikor az obeliszk állt itt a stadionban, akkor már ők mondták, hogy igenis ezeknek a gyerekeknek is voltak edzőik, segítőik. Ők is megérdemelnék, hogy legyen egy emléktáblájuk. Ez azóta húzódik, végül a télen kezdett kibontakozni” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Előzetesen több edzővel és sportemberrel is egyeztettek a névsor összeállításával kapcsolatban.

„Ez már nekem régi gondolatom volt. Én ’63-ban igazolt versenyző voltam itt az Ózdi Kohász Sportegyesületben, atlétikában. És bizony a hatvan év alatt nagyon sok olyan emberrel és edzővel találkoztunk, akik ennek a városnak a sportját meghatározták” - emelte ki Kormos József, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület tiszteletbeli örökös elnöke.

Az eseményen több önkormányzati képviselő, valamint az ózdi sportélet aktív résztvevői is jelen voltak. Az emléktábla létrejöttét a város vezetése is örömmel fogadta.

„Alig, hogy felmerült az igény egy ilyen tábla létrehozatalára, Kellóné Mezőtúri Márta azonnal szervezni kezdte. Hatalmas szervezői és megvalósító munka van az mögött, hogy felavathattuk ezt a táblát. Én büszkén állok itt, hiszen büszkék lehetünk az ózdi sportélet múltjára és arra a rengeteg edzőre, akik olyan tehetségeket neveltek ki, akik világszínvonalon is városunk jó hírnevét vitték tovább” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

1909-ig visszamenőleg próbálták összerakni a névsort, melynek során több mint 100 név gyűlt össze. Végül 39-en kerültek fel a plakettre, sportáganként megjelölve. A többi edző neve Ózd város hivatalos honlapján olvasható. A névsort bárki kiegészítheti, javaslatával a város sportbizottságát keresheti fel. A rendezvény koszorúzással és kötetlen beszélgetéssel zárult.