Élő vita a polgármesterjelöltek között
Politika
2024. jún. 7.

Élő vita a polgármesterjelöltek között

Élő adásban vitáztak tegnap a polgármesterjelöltek, amelyben dr. Csuzda Gábor, Fidrus Péter, Szőcs Zoltán és Janiczak Dávid vett részt. A moderátor Bukovinszky Zsolt volt.

Élő vitára érkeztek a polgármesterjelöltek az Ózdi Városi Televízió stúdiójába. Dr. Csuzda Gábor, Fidrus Péter, Szőcs Zoltán és Janiczak Dávid vett részt a műsorban. A nézetek ilyen formában történő ütköztetése már hagyomány a városban, így idén sem maradt el. A moderátor Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője volt. A résztvevőknek 22 perc állt a rendelkezésére.

„Ez a 22 perc úgy használható fel, hogy egy adott kérdéskörre egy adott idő vonatkozik majd, és ha azt abban a kérdéskörben például az öt percet nem használja ki a jelölt, akkor a megmaradt időt a következő kérdéskörre nem viheti át. Tehát az az idő tulajdonképpen elveszik. Arra is figyelni fogok az esélyegyenlőség fenntartása érdekében, hogy ne mindig ugyan az kezdje a kérdésemre a válaszadást, hanem ebben is forgunk majd, tehát mindig más lesz az első válaszoló” - mondta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Így ismertette a szabályokat a műsorvezető. Az adás elején bemutatkoztak, főbb céljaikról, programpontjaikról beszéltek a városvezetői pozícióra pályázók. Ezt követően a város jelenlegi helyzetéről, a munkahelyteremtésről és a közlekedésről ütköztették véleményüket. Az eltérő vélemények során egy dologban megegyeztek, hogy a munkahelyteremtéshez utak kellenek. A programokból is szemezgettek. Volt szó piramisépítésről a turizmusfejlesztés érdekében, emeletes parkolóról a kórházi parkolás megoldása miatt, de szóba került a hosszú ideje húzódó LED-es közvilágítás és az állami vezetőkkel való folyamatos egyeztetések is. Mindenkinek óra jelezte a rendelkezésre álló időt. A műsor legvégén mindenki elmondhatta, miért érdemes rá szavazni. A sort Janiczak Dávid kezdte.

„Megvalósítottunk egy olyan emberközpontú önkormányzatot, ahol az emberek véleménye, az itt élők véleménye a kardinális és a legfontosabb a számunkra. Fejlesztési ügyekben kikérjük az ő véleményüket és az alapján hozunk döntéseket. Gondoljunk a közönségszavazásokra, a közvélemény kutatásokra, de még fontosabb kérdésekben még népszavazást is kiírnék, hogy ha erre szükség lenne. A másik az, hogy én felettem csak az Úr Isten és az ózdi lakosok törhetnek pálcát, nem vagyok egy pártcsaládnak a tagja sem, így nem szólhatnak rám, nem kell nekik megfelelnem, mégis bármelyik párttal szót tudok érteni” - emelte ki Janiczak Dávid, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

Janiczak Dávi után Fidrus Péter osztotta meg gondolatait.

„Mindig ott leszek, ahol probléma van, hogy azonnal megoldást nyújtsunk rá. Nem fogok napi szinten a televízió képernyőjén szerepelni, mert egy jól működő városban még azt sem feltétlenül kell tudni egy átlag polgárnak, hogy ki a polgármester. Az önfényezés nem az én világom. Én a munkában hiszek és azon fogok dolgozni, hogy a városunk megkapja azt a tiszteletet és megbecsülést, amit megérdemel. Nem másoktól várom a megoldást, hanem magamtól és önöktől, mert hiszem, hogy együtt képesek vagyunk kihúzni a várost a gödörből” - tette hozzá Fidrus Péter, független polgármesterjelölt.

Fidrus Péter után Szőcs Zoltánra került a sor.

„Én egy üvegzseb politikát próbálnék folytatni. Teljesen átláthatóvá tenni, hogy mire és mennyi összeg megy. Munkahelyek teremtését szeretném megvalósítani. Utak, úthálózatok, peremkerületeken a vízelvezető árkok és csatornarendszerek felújítását véghez vinni” - fogalmazott Szőcs Zoltán, független polgármesterjelölt.

A sort dr. Csuzda Gábor gondolatai zárták.

„Van egy világos és megvalósítható programunk, amelynek része az, hogy munkahelyeket fogunk teremteni a városban, része az, hogy javítani fogjuk közúti megközelíthetőségét városunknak, de az is része, hogy a helyi buszközlekedést meg fogjuk reformálni. A városnak sokkal kevesebbe fog kerülni és sokkal jobb szolgáltatást fognak kapni az itt élő ózdiak. Van egy olyan csapatunk, amelyben hiszek, hiszen mindannyian, mind a tíz jelöltünk szakember a maga területén, elismert tagjai a helyi társadalomnak” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

A teljes beszélgetés a városi televízió weboldalán, YouTube csatornáján és Facebook oldalán is visszanézhető. Vasárnap reggel hat órától este hét óráig lesznek nyitva a szavazókörök, akkor lehet kiválasztani azt a jelöltet, akit a következő öt évben a város vezetőjeként akarnak látni. Vasárnap este hét órától a szokásos módon élő adásban számolnak be a nap történéseiről. Friss adatokkal, véleményekkel és végeredménnyel várják majd a nézőket.