A Tűzoltók csapatának győzelmével zárult a VIII. Varga József Amatőr Tekebajnokság
Sport
2024. jún. 11.

A Tűzoltók csapatának győzelmével zárult a VIII. Varga József Amatőr Tekebajnokság

Véget ért a VIII. Varga József Amatőr Tekebajnokság, a Tűzoltók csapata nyerte az idei versenyt. A rendezvényen értékelték az évet és díjazták a résztvevőket.

Oklevelek, érmek és serlegek sorakoztak az asztalon. Kicsivel öt óra előtt lassan megtelt a városi tekecsarnok. A szezon végi évzáró bulira érkeztek a résztvevők. Időközben befejeződött a VIII. Varga József Amatőr Tekebajnokság, ahol tizenegy csapat mérte össze erejét.

„Városi tekebajnokságot szervezek már tizenöt éve. Külön szedtük, ez a nyolcadik amatőr tekebajnokság. Varga Józsefnek a nevén fut a verseny. Az én drága edzőmnek a nevén, akit imádtunk mindig” - emelte ki Tóth Mária.

Az évzárót Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg. A programon jelen volt a névadó Varga József lánya is, aki köszöntötte a résztvevőket. A rendezvény az éremosztással folytatódott. A bajnokságot tavalyhoz hasonlóan a Tűzoltók csapata nyerte. Díjazták a legeredményesebb játékosokat és felköszöntötték a legidősebb csapattagot is.

Az amatőr tekések létszáma folyamatosan bővül. A vezetőség örül annak, hogy ez a sportág egyre népszerűbb.

„Kollégáimmal már a második etapban vagyunk tagjai ennek a kezdeményezésnek, ami az amatőr teke itt Ózdon. Az első szemeszterben, ha lehet ezt így mondani, akkor teljesen autodidakta módon a kollégáktól, illetve más sporttársaktól tanulhattam én legalábbis személy szerint el a teke fortélyait” - nyilatkozta dr. Kozup Sándor, a Csillagos 10-es csapatkapitánya.

A szezonközi versenyek és találkozók mindig jó hangulatban telnek. Számos barátság köttetett az elmúlt évek alatt. Az évzáró bulira is sok versenyző a családjával érkezett. A rendezvény finom ételekkel és kötetlen, jóízű beszélgetésekkel zárult.