Pályaorientációs napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában
Oktatás
2024. jún. 12.

Pályaorientációs napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Pályaorientációs napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A tanítás nélküli napot minden általános iskolába be kell iktatni a tanév folyamán.

A tűzoltók munkájának néhány pillanatát mutatták be az alsó tagozatos gyerekeknek az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda pályaorientációs napjának egyik programján vettek részt a tanulók. A tantestület fontosnak tartja, hogy a pályaorientációs tevékenység ne korlátozódjon a felsős évfolyamra, hanem minden életkorban az annak megfelelő formában készítse fel a tanulókat a felnőtt életre, a továbbtanulásra, életpályájuk megtervezésére. A felsősöknek előadásokat kínáltak a szakemberek.

„A mi iskolánkban ezt úgy oldottuk meg, hogy felső tagozatban már a tavalyi évben is vendégeket hívtunk. Olyan embereket, akik már valamilyen érdekes szakmával rendelkeznek és az a kérésünk, hogy a csapatokra osztott gyerekeknek beszéljenek a szakmájukról, beszéljenek az életútjukról, hogyan jutottak el ide, hogy kell tanulni, mennyit kell tanulni? Beszélgessenek a gyerekekkel, mert azt viszont már régóta tapasztaljuk, hogy ami hiányzik a mi gyerekeink életéből, az a beszélgetés” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A felső tagozatos gyerekeknek Tóth Sándor értékesítési vezető tartott előadást. A tanulók figyelmesen hallgatták a szakembert, aki minden érdeklődő kérdésre választ adott.

„A gyerekek nagyon nyitottak és érdeklődők voltak. Repültek a kérdések a különböző témákban. Nyilván nehezen megfogható az, hogy egy ötödikes osztálynak mit lehet útravalóként adni, hogy a céljaikat megvalósítsák, hogy motiváltak legyenek, merjenek álmodni és a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. Úgy érzem, hogy ezalatt a röpke fél óra alatt sikerült olyan kérdéseket megválaszolni, amik eddig nyitottak voltak előttük, illetve sikerült felkelteni az érdeklődésüket olyan területen is, ami eddig esetleg még feltérképezetlen volt számukra” - fogalmazott Tóth Sándor, értékesítési vezető.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában a rendhagyó órákkal, a pályaorientációs nap szervezésével segítik a tanulókat. Nagy hangsúlyt fektetnek a tanulási képességek fejlesztésére, mert véleményünk szerint ez az alapvető feltétele a sikeres életút megvalósításának.