Megnyitott a Csendes Kávézó az ÓMÉK-Olvasóban
Kultúra
2024. jún. 18.

Megnyitott a Csendes Kávézó az ÓMÉK-Olvasóban

Megnyitott a Csendes Kávézó az ÓMÉK-Olvasóban. Hétfőtől péntekig várja a vendégeket dél és este hét óra között. Hétvégén rendezvények függvényében van nyitva.

Április végén nyitották meg hivatalosan a Csendes Kávézót. A múltban sokak által kedvelt helyszínt az Olvasó 100 éves évfordulója alkalmából álmodta újra az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. vezetősége. A nagyközönség előtt azonban a napokban nyílt meg, ugyanis néhány akadályt még el kellett hárítani.

„Hetekkel ezelőtt volt már egy protokoll megnyitó, de néhány dologba még belekötöttek a hatóságok, így ezeket megoldva most már sikerült a nagyközönség számára is megnyitni a kávézót, ahol minden hétköznap várjuk a vendégeket, és természetesen a rendezvények kapcsán is. Sőt, külön programokat is szervezünk majd, irodalmi és zenés programokat havonta. De természetesen ez a régmúltat idéző hely alkalmas arra is, hogy meghitt beszélgetéseket folytassanak az ide betérők” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kávézó hétfőtől péntekig várja a vendégeket dél és este hét óra között. Hétvégén a rendezvények függvényében tart nyitva. A tegnap esti táncelőadás előtt többen is betértek egy kávéra, süteményre, vagy éppen csak nosztalgiázni.

„Fura, nagyon fura érzés itt lenni. Érdekes, mert azt hittük, mi mind a hárman, hogy olyan, mint régen volt. Hogy fénykép alapján ugyanolyan lesz, mint volt, így egy picit csalódtunk, hogy más. De biztos, hogy jó lesz a fiataloknak. Én a férjemmel voltam itt utoljára, még akkor udvarolt nekem, grogot ittunk, és úgy hozták ki, hogy jég volt a tetején. Most azért jöttünk, hogy visszaemlékezzünk egy kicsikét” - nyilatkozta Herczeg Erzsébet.

A kávézó üzemeltetője a közeljövőben szeretné bővíteni a kínálatot egy hidegkonyha kialakításával. Addig pedig aki szeretne egy finom kávét, vagy egy nyugodt helyet a baráti beszélgetésre, az mindenképpen keresse fel az Olvasóban lévő Csendest.