Csere Gáspár olimpikon, hosszútávfutó tartott előadást az egészségnapon az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2024. jún. 18.

Csere Gáspár olimpikon, hosszútávfutó tartott előadást az egészségnapon az Újváros Téri Általános Iskolában

Tematikus napot rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában. Az Egészségnap sztárvendége Csere Gáspár olimpikon volt, aki egy motivációs előadást tartott.

Ció, áció, káció… már visszafelé számolnak a diákok, pár nap és itt a várva várt nyári szünet. Az utolsó héten már nincs számonkérés vagy tanóra az Újváros Téri Általános Iskolában. Az intézmény pedagógusai színes és mókás programokkal készültek a gyerekhétre. Hétfőn fordított napot tartottak, kedden és szerdán a mozgás és az egészséges étkezés témája köré szervezték az állomásokat. Az esemény sztárvendége Csere Gáspár olimpikon, maratonfutó volt, aki egy motivációs előadás keretében beszélt életútjáról, sikereiről és a mozgás fontosságáról.

„Az egészség az mindannyiunknak az érdeke. Különösen a mai napokban, amikor azért a mozgásszegény élet meg a bezártság sajnos elég jellemző. Ez ellen a sport, a mozgás, akár futás egy nagyon jó ellenszer és ilyenkor még gyerekkorban lehet ezt még bebiztosítani, hogy ilyenkor szoktassuk őket a napi szintű mozgáshoz, sportoláshoz. Ha ezt megszeretik és ez szokásukká válik, akkor nagy valószínűséggel felnőttkorban is ez meg fog maradni” - mondta Csere Gáspár, olimpikon, maratonfutó.

A diákok több a sportághoz kapcsolódó kérdést is feltettek a hosszútávfutónak a beszélgetés végén. A szervezők zöldség és gyümölcs turmixokat készítettek, illetve a tanulók megkóstolhattak egészséges szendvicskrémeket is.

„Most itt vagyunk az ételkóstolásnál és kóstolunk ételeket, pontosabban sajtkrémeket. Ki kell találni, hogy milyen összetevőket tartalmaz ez a sajtkrém” - nyilatkozta Lukács Réka, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Az egészségnapon volt még gyógymasszázs és jóga is. A gyerekhét keretében csütörtökön és pénteken is lesznek rendezvények.

„A csütörtöki napot bolondballagással kezdik a nyolcadikosok, azután pedig egy közlekedési témanapot tartunk a rendőrség segítségével. Nagyon érdekes feladataink lesznek, különböző állomások és rotációszerűen látogatják az állomásokat a gyerekek. Nagyon fontos, hogy a hét során minden nap tombolákat osztunk a különböző feladatokért, a különböző állomásokon, mennyire figyeltek, kérdéseket teszünk fel, illetve mennyire ügyesek” - emelte ki Varró Katalin, az Újváros Téri Általános Iskola diákönkormányzat vezetője.

Az intézmény pedagógusai rendkívül fontosnak tartják, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, így élményekkel, emlékekkel telve kezdhetik a jól megérdemelt nyári szünetet. Pénteken tombolahúzással zárul a rendezvénysorozat, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a diákok.