Folytatódik a beruházás
Város
2021. okt. 25.

Folytatódik a beruházás

Megkezdték az aszfaltozást a Krúdy Gyula úton is a szakemberek. Ezen a szakaszon több napig zajlik majd a munka, ami befolyásolja a közlekedés menetét.

Ózd egész területén aszfaltozzák az utakat a szakemberek. A belterületi felújításra az önkormányzat a nyár folyamán mintegy 130 millió forintot különített el. A szakemberek igyekeznek az ütemtervet úgy kialakítani, hogy a város több területén is párhuzamosan haladjanak a teendőkkel. Ezt az is mutatja, hogy a Szent István úton a reggeli órákban már csak az utolsó simításokat végezték. Ezt követően délelőtt a Krúdy Gyula útra települtek át. A munkálatokat az előkészítéssel kezdték, amely során a szükséges helyen felmarták az aszfaltot és letisztították a felületet. Az utakat egyébként a területi képviselők választották, akik előzetesen felmérték a szakaszok állapotát.

„Szentsimonban vagyunk, ahol a mai napon a Krúdy Gyula útnak az aszfaltozása kezdődik meg. Az első ütem, amit képviselő asszony választott. Bízunk benne, hogy jövőre a második ütemre is sor kerülhet. Az idei 130 milliós keretből a képviselők kiválasztották minden körzetbe azt az utat, amit a legveszélyesebbnek és a legrosszabb állapotúnak tartanak. Ezek kapnak aszfaltborítást ezekben a napokban. Bízom abban, hogy Szentsimonban is, a lakosság megelégedésére jól fog sikerülni, és biztonsággal fogják tudni használni majd a jövőben” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezen a szakaszon korábban csatornáztak is, amely után még mindig tarthatatlan állapotok uralkodtak. A munkálatok során ennek megoldása érdekében öt centiméter vastag aszfaltréteget terítenek le 458 méter hosszban, valamint 3,5 méter szélességben. A képviselők egyébként tízmillió forintból gazdálkodhattak. Kellóné Mezőtúri Márta több útszakaszt is végigjárt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakembereivel, akikkel közösen mérte fel, melyiknek van a legnagyobb szüksége a beruházásra.

„Szívem szerint az összeset le lehetett volna aszfaltozni, a Nagy Imre úttól kezdve. Itt Szentsimonban is nagyon sok út van, amire ráférne. Az ÓVI munkatársai, szakemberei választották ki a több útszakasz közül, hogy melyik az, amelyik végül is most megoldásra kerül. Én nagyon remélem, hogy a közeljövőben, az elkövetkező években lesznek ilyen lehetőségek, hogy mindezeket tovább tudjuk folytatni” - hangsúlyozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Az 1603 négyzetméteres terület előreláthatólag szerdára végleges formát ölt, azonban az időjárás is nagyban befolyásolhatja a haladást. Addig is érdemes figyelemmel közlekedni, ugyanis a napokban a Zsélyi Aladár úton is felzúgnak majd a munkagépek.