A közlekedésé volt a főszerep az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2024. jún. 20.

A közlekedésé volt a főszerep az Újváros Téri Általános Iskolában

A közlekedésé volt ma a főszerep az Újváros Téri Általános Iskolában. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársait és a Vadkutya Rally Team-et is meghívták a témanapra.

Közlekedési témanapot tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában. A vakációt megelőző héten már hagyománnyá vált, hogy különböző programokat, témanapokat szerveznek az intézményben. Ma a közlekedésé volt a főszerep, több állomáson keresztül oldottak meg feladatokat a diákok. Az iskolában lényegesnek tartják, hogy a tanórákon kívül is ismerkedjenek a közlekedés szabályaival a fiatalok.

„Nagyon fontos, hogy a gyerekek ismerjék a közlekedési szabályokat és a helyes közlekedést. Most kezdődik a nyári szünet, sokan egyedül lesznek otthon és egyedül fognak közlekedni, fontos hogy betekintést nyerjenek ebbe is. Bár osztályfőnöki órákon előjön ez a téma, de most év végén kicsit játékos formában ráerősítünk a tudásukra, illetve talán kiegészítjük még valamivel” - mondta Varró Katalin, az Újváros Téri Általános Iskola diákönkormányzat vezetője.

A tantermekben játékos feladatok várták az alsós és felsős tanulókat. Lehetőség volt kvízeket megoldani, oktató videót megtekinteni, majd feladatlapokat kitölteni, illetve közösen kirakózni.

A programokat a Vadkutya Rally Team színesítette. Bemutatták a sportágat, felszereléseiket és természetesen a rally autót. A tanulók jól szemügyre vettek mindent, még a motorteret is. Az autóversenyzőtől autogramot is kértek a gyerekek.

„Örülök neki, hogy a gyerekek jobban megismerhetik ezt, hiszen ez nagyon nagy felelősséggel jár, amiből sokat tanulhatnak. Nálunk elengedhetetlen a jó tanulás, a megfelelő fizikai felkészülés és az egészséges táplálkozás. Így lehet, hogy egy kicsit arra tudnánk nevelni a srácokat és lányokat, hogy oda figyeljenek magukra, az iskolára és legyen egy cél előttük, amit el szeretnének érni” - emelte ki ifj. Nedecki László, a Vadkutya Rally Team autóversenyzője.

Az Ózdi Rendőrkapitányság egyenruhásait is meghívták a témanapra. Állomásukon gyakorlati pályán lehetett végig menni biciklivel és rollerrel. A feladat nem volt egyszerű, több akadályt is teljesíteni kellett.