Folyamatos javítások
Város
2021. okt. 26.

Folyamatos javítások

Jól halad a Lomb úti támfal felújítása, megkezdődtek a munkálatok a Domb úton is.

Szeptember végén kezdték el a munkálatokat a Lomb úton. A támfal beszakadását a nagy mennyiségű csapadék eredményezte. Zsalukövekkel oldják meg a problémát. Az út szélén leaszfaltozott parkolóhelyet is kialakítanak. Ma ezen az szakaszon leállnak a munkálatokkal, hogy ne akadályozzák a temetőhöz való feljutást mindenszentekkor. A felújítás egy együttműködés eredménye.

„Magyarország kormányának és az önkormányzat támogatásának köszönhetően újulhat meg a mögöttünk látható Lomb úti támfal. Emellett a kivitelezővel folytatott egyeztetésnek köszönhetően a felette található járda teljes hosszában új aszfaltburkolatot fog kapni még most, a tél beállta előtt” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A hódoscsépányi Domb úton egy földcsuszamlásnak köszönhetően akadtak gondok. A probléma megoldása érdekében egy harminc méteres támfalat alakítanak ki.

„Itt a Domb úton két fő probléma van. Az egyiknek a megoldása zajlik éppen. A hegyomlás miatt a domboldal leomlott a tavalyi esztendőben. Most itt egy támfal fog épülni. Ez úgy néz ki, hogy szakszerűen rendeződni fog” - nyilatkozta Fidrus Péter, területi képviselő.

A szakemberek cölöpöket helyeztek a földbe egy oszlopfúró segítségével. Körülbelül húsz darabot. Az eljárás során a talplemezbe kötik bele az acélcsöveket. Ezt követően építik majd a zsalukőfalat.

„Három szakaszban csináljuk ezt, mert olyan állapotok voltak itt, hogy nem mertük egyszerre a harminc métert kinyitni, hogy nehogy az utcának esetleg valami baja legyen. Ez az első szakasz éppen, amit most csinálunk és ezt követően lesz még kettő” - fogalmazott Oláh Bertalan, a Geoteam Kft. műszaki vezetője.

Az itt található út helyreállítása még hátra van, ugyanis a leomlás miatt abban is károk keletkeztek. A területi képviselő bízik benne, hogy jövőre ez a probléma is megoldódik majd. Az említett szakaszokon fokozott körültekintést kérnek az erre közlekedőktől.