Egy hangos este a Csendesben?
Kultúra
2024. júl. 8.

Egy hangos este a Csendesben?

Családias hangulatban telt az első élő zenei est a Csendes Kávézóban. Varga Tibi és Maczó Józsi zenéltek, de vendégként színpadra állt velük Farkas Géza zongorista is.

Kellemesen beszélgettek az emberek a Csendes Kávézóban. Családias volt a hangulat a kis helyiségben. Az ÓMÉK vezetősége június közepén nyitotta meg a kávézót a nagyközönség előtt. Azóta ez a hétvégi volt az első alkalom, hogy élő zenés estet tartottak.

„Nagyon jó, hogy megnyílt. Ez egy üde színfolt a városnak, és mi a férjemmel kifejezetten szeretjük ezt a kultúr zenét, amit most meg fogunk hallgatni. Ez egy pihenés és szórakozás számunkra” - nyilatkozta Binder-Pap Gabriella.

Varba Tibi és Maczó Józsi volt a házigazda, vendégként pedig Farkas Géza zongorista is a színpadra állt velük. Varga Tibi és Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője többször is egyeztetett már. Azt tervezik, hogy havonta egy alkalommal élő zenés esteket is tartanak majd a kávézóban, visszahozva ezzel egy kis szeletet a múltbeli helyből.

„Az volt a mi kettőnk ötlete, hogy mintegy hiánypótló dologként egy olyan társasági helyet szeretnénk összehozni vagy újraéleszteni, ami jellemző volt a 70-es, 80-as évekre. Élő zenés, beszélgetős, ismerkedős találkozási helyet, ahol semmi féle kötöttség nincsen” - mondta Varga Tibor, zenész.

Az alkalom tehát az első, de nem az utolsó. A cég vezetője többet is elárult a tervekről.

„Ez a hangos este a Csendesben tulajdonképpen egy olyan program, aminek remélem, hogy itt Ózdon hagyománya lesz, hiszen régen is működtek itt klubok, és remélhetőleg most is van erre igény, úgyhogy akinek most nem sikerült eljönnie, annak lesz lehetősége a következő hónapban és azt követően is, hiszen mindig ismert zenészeket hívunk, elsősorban ózdiakat, de többször lesznek majd ezen a színpadon sztárvendégek is” - tette hozzá Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezetője.

A zenészek hazai és külföldi slágereket egyaránt eljátszottak. Az érdeklődők a koncert elejétől a végéig maradtak és minden dal után megtapsolták az előadókat.

„Nem a darabszám a lényeg, hanem az, hogy mindenki jól érezze magát, meg tudjon inni egy italt, el tudjon beszélgetni a barátaival egy kellemes muzsika mellett” - fogalmazott Maczó Józsi, zenész.

A kávézó hétfőtől péntekig várja a vendégeket dél és este hat óra között. Hétvégén a rendezvények függvényében tart nyitva.