Tervek szerint
Város
2021. okt. 29.

Tervek szerint

A Zsélyi Aladár és a Szövetkezeti út aszfaltozása zajlott ma a városban. A területeken párhuzamosan folyt a munka. Legközelebb kedden, a Liget úton zúgnak fel a munkagépek.

Már a reggeli órákban felzúgtak a munkagépek a Zsélyi Aladár úton. Ez a szakasz még soha nem látott aszfaltot, így az ott élők nehézkesen tudtak közlekedni rajta. Szerdán megkezdték a gréderezést, azaz a homokos, földes részt legyalulták, hogy egyenes és könnyen járható legyen. Mára már elkészült rá a betonréteg is, ami alapot nyújt majd az aszfaltnak.

„Jelenleg itt az emulzió szórás ment, és most elkezdődik az aszfaltozás 170 méter hosszan, amire 75 tonna AC11-es kopóréteget fogunk ráhúzni. Ezzel párhuzamosan a Szövetkezeti úton is megkezdjük a mai nap a munkálatokat, ott is előkészítés, takarítás és az aszfaltozás lesz” - nyilatkozta Hudák István, a Lasped Kft. műszakvezetője.

Ameddig a csapat egyik fele a Zsélyi Aladár úton tevékenykedett, a többiek előkészítették a Szövetkezeti utat. Amint befejezték az előbbit, leszállították a munkagépeket, majd belekezdtek a másik szakaszba is. Itt szintén 75 tonna aszfaltot terítettek le 177 méter hosszban. Csutor László, területi képviselő az úthálózat fejlesztésére szánt keretének egy részét erre fordította. Többek között azért döntött emellett a helyszín mellett, mert itt nincsenek aknafedlapok, amik lassítják és költségesebbé teszik a munkát.

„Nekünk a hetes számú körzetben is komoly számításokat kellett végeznünk, hogy melyik szakaszt tudnánk aszfaltoztatni. Több szakasz van, ami aszfaltozásra várna. Nekünk ez az egy rész, ami belefér ebbe a tíz millió forintba, illetve a Fuvaros kocsmánál van még egy szakaszunk, ami szintén le lesz aszfaltozva” - mondta Csutor László, területi képviselő.

Ezen a területen egyébként a vízelvezető árkokat is kibélelték. Ott a talajt nagyon mozgatja a víz a terület mély fekvése miatt, ezáltal az út sem biztonságos. Ennek megoldása érdekében született ez a koncepció. Estére a szakemberek egyébként befejezték a Zsélyi Aladár és a Szövetkezeti út aszfaltozását. Jövő héten a Szentsimonban található Liget úton folytatódik a munka.