Jól haladnak
Város
2021. nov. 2.

Jól haladnak

Ma délelőtt elkezdődött Szentsimonban a Liget út előkészítése. Ez szintén egy olyan útszakasz, amely még sosem volt aszfaltozva, így egy kicsit időigényesebb a folyamat.

Hetvenöt tonna aszfaltot terítettek szét a Szövetkezeti utcában múlt héten a szakemberek, azóta a padkarendezés is megtörtént a Tábla városrészben található szakaszon. A rendelkezésre álló keretből itt mintegy 177 méter állapotát sikerült rendezni egyelőre.

„A Szövetkezeti út sajnos teljes hosszában járhatatlannak minősül az én szememben. Most az útnak az egyik szakaszát sikerült leaszfaltozni ebben az esztendőben. Remélem, hogy a másik szakaszra is sort tudunk keríteni a következő évben, amennyiben a területi képviselő is úgy kívánja. Addig is szükségesek lennének olyan megoldások, ami például a főútról való lekanyarodást könnyítené meg, egy kis sóderrel ki lehetne egészíteni. Jelezni fogom területi képviselő úr felé” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kivitelező cég dolgozói a gyorsabb haladás érdekében igyekeznek egyszerre a város több területén is tevékenykedni. Az ütemezés szerint még idén el kell készülnie a betervezett 24 útszakasznak. Szentsimonban először a Krúdy Gyula út állapotának egy részét rendezték, mondhatni igen hosszan. Több mint négyszáz méteren. Ez azért volt fontos, mert a csatornázás miatti munkavégzés hagyott kívánni valót maga után. Ma reggel pedig a Liget út következett.

„A Liget úton már 2019-ben kérés volt ez. A választások előtt tartottunk egy falugyűlést, ott vetődött fel, hogy ezt az útszakaszt mindenféleképpen le kellene bitumenezni, valahogy meg kellene oldani. Ennek az útnak tulajdonképpen a fele elkészült az előző években. Pénzhiány és egyéb okok miatt félig lett kész. Most ennek az útnak a második ütemezése zajlik” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Ezt hasonló eljárással kezelik, mint például a Zsélyi Aladár utat, ugyanis ez a rész sem látott még sosem aszfaltot. A földet egyenletesre gyalulták, így eltűntek a felszínéről a gödrök. A folyamat első részében egy 10 centiméteres CKT betonréteggel látják el az előkészített felületet, majd erre jön az 5 centiméter vastagságú aszfaltréteg 70 méter hosszban, valamint 2,5 méter szélességben. A közeljövőben az Áchim András úton folytatódik a munka.