Szép eredmények
Oktatás
2021. nov. 5.

Szép eredmények

Sikeresen szerepeltek a Bolyai Matematika Csapatversenyen az Újváros Téri Általános Iskola diákjai. Hét csapatot neveztek, amelyből négy a megyei megmérettetésen is szép eredményeket ért el.

Még októberben rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt, amelyre évről évre az Újváros Téri Általános Iskola tanulói is beneveznek. Ebben az évben mindenki a saját intézményében írta meg a feladatsort. Az ötödik évfolyamról olyan sokan jelentkeztek, hogy két négyfős csapatot is indítottak.

„Mi elég régóta résztveszünk ezen a versenyen. Általában vannak díjazottjaink. Az első fordulója egy megyei szintű verseny. Mindig van az első hat helyezettben csapatunk. Volt már olyan is, hogy az országos fordulóra is továbbjutottunk. Nagy örömmel veszünk részt ezen. Most hét csapatunk indult, és abból négy díjazott lett, bekerült a megyei első hatba” - mondta Kallóné Endrész Gabriella, az Újváros Téri Általános Iskola matematika tanára.

Az ajándékcsomagokat tegnap vehették át a gyerekek. Ebben többek között logikai játék és póló is lapult. Ezek mellett az oklevél sem maradhatott el. A szaktanár szerint nehéz, összetett feladatokat kaptak a fiatalok. Van, ahol csak egy jó megoldás van, de akad olyan példa is, ahol több. A diákoknak össze kellett dolgozniuk, csapatként kellett működniük. A résztvevők szerint jól ment a közös munka, és többen játékként fogták fel a megmérettetést.

„A felkészülés is nagyon szuper volt, hiszen a csapattagokkal együtt gondolkoztunk és összevetettük ötleteinket. A verseny is egy élmény volt. Több csapat volt egy helyen a tanárokkal. Először meghallgattuk a Himnuszt. Jó hangulatú volt a verseny. A feladatok pedig nyilván okoztak nehézséget, de együtt szépen meg tudtuk oldani őket” - nyilatkozta Zvelihár Barbara, az Újváros Téri Általános Iskola diákja.

A pedagógusok és a szülők sokat segítettek a diákoknak, hogy ilyen jó eredményeket tudjanak elérni. Következő megmérettetésként a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen vesznek részt a tanulók, amire már zajlik a felkészülés.