Egy pont
Sport
2021. nov. 9.

Egy pont

Pontosztozkodással ért véget az Ózd-Sajóvölgye csapatának legutóbbi mérkőzése a megyei másodosztály 13. fordulójában. A mieink a szintén dobogós Szirmabesenyő gárdáját látták vendégül.

Rangadó várt az Ózd-Sajóvölgye együttesére a megye másodosztály 13. fordulójában, hiszen a szintén bajnokaspiráns Szermabesenyőt látták vendégül a stadion centerpályáján. A meccs képe ennek megfelelően alakult, hiszen összesen négy gól esett, és kétszer a piroslap is megvillant. Az ózdiak szerezték meg a vezetést, Stefán vette be a vendég kaput a 8. percben. Ezt követően Nyitrai duplájával fordítani tudott a Szirmabesenyő. Horváth az 57. minutumban zörgette meg a hálót ezzel pedig beállította a végeredményt. Ózd-Sajóvölgye – Szirmabesenyői SK 2-2.

„Azt tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés lesz. Azt is tudtuk, hogy a Szirmabesenyő a megye kettő egyik olyan csapata, akik edzenek, együtt vannak, és vannak olyan játékosaik, akiknek van futballmúltja. Erre készültünk és arra, hogy magasak. Úgy szokott lenni, hogy abból kapja a gólt a csapat, amire készül. Tudtuk, hogy az oldalszabadrúgások veszélyesek, két gólt kaptunk belőle. Azt mondom, hogy a második félidei teljesítmény, amit a csapat nyújtott, azelőtt le a kalappal” - értékelt Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli sportigazgatója.

A vendégeknek is felemás érzései voltak a találkozót követően, hiszen bár pontot tudtak szerezni az Ózd otthonában, mivel egy ideig vezettek is, akár több is lehetett volna benne. Edzőjük szerint viszont nagyon jó teljesítményt nyújtott a hazai együttes.

„Olyan három-négy meccsel ezelőtt elkezdtünk az Ózd ellen készülni. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, nekik is hasonló nagy pályájuk van mint nekünk. Próbáltunk nem a beállós, védekező focit játszani, hanem 11 a 11 ellen, egy normális jó játék volt a pályán. Bár 2-1-re vezettünk az első félidőben, de aztán jött a kiállítás, ami megnehezítette a dolgunkat. Az Ózdnak egy fiatal, lendületes csapata van, nagyon nyomtak ameddig onnan is nem volt kiállítás. Tudtuk, hogy idegenben játszunk 10 a 10 ellen, és az volt a fontos, hogy pontot vigyünk haza, és veretlenek legyünk, ahogy már 22 meccse tartjuk” - nyilatkozta Konczvald István, a Szirmabesenyői SK edzője.

A következő körben az Ózd-Sajóvölgye a 14. helyezett Rudabányai Bányász LC otthonában vendégszerepel majd most szombaton. Az őszi idény utolsó összecsapásán pedig a Sajószentpétert fogadják az Ózd Városi Stadionban.