Egyház völgy
Város
2021. nov. 12.

Egyház völgy

Az Egyház völgyben folytatódtak ma az aszfaltozási munkák. Ennek a szakasznak a rendbetétele nagyon sok embert érint. A cél, hogy minél kevesebb járhatatlan út legyen a városban.

Az Egyház völgyben folytatódtak ma az aszfaltozási munkák. Itt 341 méter hosszban és 3 méter szélességben került fel az 5 centiméter vastag kopóréteg. Ezen a szakaszon az aknafedlapokat is szintbe kellett emelni, majd jöhetett az emulziós belocsolás, amit a kopóréteg felvitele követett. A beruházás célja, hogy a város minden útja járható legyen.

„Hosszú évtizedek elmaradásait kell pótolni a városban. Most sor került végre az Egyház völgy bal oldali ágának aszfaltozására is. Bízunk benne, hogy ezt a jövő évben is tovább tudjuk folytatni, és egyre kevesebb olyan út marad, amit csak nehezen tudnak használni az arra járók. Elsőként az aszfaltot sosem látott utakat szeretnénk leaszfaltozni és ezekkel párhuzamosan igyekszünk ott is teljesíteni, ahol már járhatatlanná vált az aszfaltos út” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Dr. Csuzda Gábor, területi képviselő választása az Egyház völgyre, a Táncsics telepre és Vajda János útra esett. A bejárás során sok problémás szakaszt megvizsgált. Több olyan út is akadt, aminek állapota már tarthatatlan volt, így el kellett dönteni, melyik rész rendbetétele a legégetőbb.

„Képviselőként fontosnak tartottam azt, hogy az idei évben rendelkezésre álló útfelújítási keretből olyan utak kerüljenek felújításra, amelyek minél több választópolgárt, minél több itt élő lakost érintenek. Ezért került a választás erre az Egyház völgyi szakaszra, ami már rendkívül rossz állapotban volt, valamint a Táncsics telepen és a Vajda János úton egy-egy kisebb szakasz, ahol pedig sok lakost érint az a rész” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az Egyház völgyben élők nagyon örülnek, hogy végre elkészül ez a szakasz. Úgy vélik, ezáltal könnyebb lesz a közlekedés, valamint a városkép is szebb látványt nyújt majd.

„Hát már nagyon örülök neki, mert ez az út már régóta rossz állapotban van, és ezért elég nehéz volt itt a közlekedés” - nyilatkozta Vámo Péter.

Jövő héten is folytatódik a listán szereplő utak aszfatozása. Hátra van még a Táncsics telep, a Vajda János, az Újtelepi és a Gubonnai út. Legközelebb ezeken a területeken kell figyelmesebben közlekedni.