Jó gazdálkodás
Város
2021. nov. 19.

Jó gazdálkodás

Új autóval bővült az Ózdinvest Kft. gépjárműparkja. A Ford Transit kis platós tehergépkocsi az ingatlankezelési divízió szakembereinek feladatellátását fogja segíteni a jövőben.

Hét elején az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény gépjárműparkja bővült egy új szállításra alkalmas autóval most pedig az Ózdinvest Kft.-nek is sikerül vásárolnia egyet. A fejlesztésre a cég jó gazdálkodásának köszönhetően nyílt lehetőség.

„Az Ózdinvest Kft. onnan indult, hogy évente több tízmillió forintos veszteséget termelt, most ügyvezető asszony tevékenységének hála úgy működik a cég, hogy nem hogy vesztesége, de nyeresége van év végén. Mindeközben egész évben fejleszteni tudnak. Idén például a szórásos temetés bevezetéséről már hallottunk, folyamatosan fejlesztik az eszközállományukat és ennek része a mögöttem látható teherautó is. Egy vadonatúj teherautóval bővítették az eszközparkjukat, ami biztonságosabb és kiegyensúlyozottabb működést fog biztosítani annak a csapatnak, aki az Ózdinvest Kft.-nél a folyamatos karbantartási munkálatokat végzi” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A vállalat 2018-ban kezdte meg a gépjárműállomány felfrissítését, három év alatt ötöt tudtak kiváltani. A Ford Transit típusú kis platós tehergépjárművet az ingatlanokkal kapcsolatos feladatoknál használják majd. Az autó egyébként pár napja állt szolgálatba.

„Ez az autó az ingatlankezelési divízió szakembereinek munkáját fogja segíteni. Ennek keretében az üzemeltetésünkben lévő ingatlanokhoz kapcsolódó műszaki szakipari feladatokat fogjuk ellátni. Ez az autó egy kétéves kis platós autónkat váltotta ki, mert ez az autó átkerült a temetkezési gondnoksághoz. Ahelyett került bevezetésre ez az új autó a karbantartási csoport részére” - nyilatkozta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

Az új gépjármű bruttó tíz és félmillió forintos vételárának ötven százalékát önerőből finanszírozták, a fennmaradó összeget pedig egy három éves futamidejű lízingszerződés keretében törlesztik. Az autó igen komfortos. Szélvédő és ülésfűtéssel is rendelkezik. Hét személyes, valamint 750 kiló szállítására alkalmas.