Kicsik és nagyok
Kultúra
2021. nov. 20.

Kicsik és nagyok

Táncházat tartottak a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai az Olvasóban. A program első felében a kicsiken, a másodikban pedig a felnőtteken volt a sor.

Népi dallamok csendültek fel az Olvasóban. A Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai ezúttal egy rendhagyó táncházat hirdettek meg. Ez volt az első alkalom, hogy Aprók Táncháza néven gyerekeknek is kedveskedtek ilyen jellegű szórakozással. Velük somogyi ugrós, gömöri, moldvai és szatmári lépéseket tanítottak meg. A kicsik szüleik kíséretében érkeztek, akik velük együtt élvezték a programot.

„Az iskolában kaptunk egy meghívót, és a meghívó alapján jöttünk el ide. Nagyon élveztük a programot. Fanninak, a lányomnak nagyon tetszett és nekem is” - nyilatkozta Fogarassy László.

A gyerekek tánca kora estig tartott, ezután a felnőttek vették át a területet. Az együttes vezetői úgy szervezték meg ezt az ötórás programot, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömöt tudjanak okozni.

„Maradt egy kevés pénzünk pályázatból és szép szóval el kell, hogy verjük így is, úgy is. Azt találtuk ki, hogy csinálunk egy táncházat, mégpedig olyat, hogy a felét gyermek táncházként, a másik felét a nagyok részére. A Dobroda Zenekart hívtuk meg zenélni. Minden zenekar úgy jön, hogy mi hívjuk őket, mert nekünk saját zenekarunk sajnos még nincsen” - nyilatkozta Balog Zoltán, a Szabad Szombat Táncegyüttes elnöke.

Ahhoz képest, hogy első alkalommal hirdették meg az eseményt, szép számú érdeklődő jelent meg a teremben, mind a gyermek, mind a felnőtt program esetében. Az együttes tagjai között is akadt olyan, aki már nagyon várta, hogy ilyen jellegű eseményen tudjon részt venni.

„Én legfőképpen most szórakozás céljából érkeztem, nagyon szeretem az ilyen táncházakat és nagyon örültem, hogy végre most lehetőség adódott egy ilyen táncháznak a megszervezésére. Ilyenkor sok távoli és közeli barát összegyűlik, és mindenki jól érzi magát és természetesen a népzene itt a fő vonal” - fogalmazott Juhász Tícia, a Szabad Szombat Táncegyüttes tagja.

Az együttes tervei között szerepel, hogy jövő év januárjától minden hónapban tartanak hasonló alkalmakat, ahova mindenkit szeretettel várnak majd. Ennek egyébként pontos időpontja még nincsen.