Téli szemle
Város
2021. nov. 22.

Téli szemle

Felkészült a téli időjárásra az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. A cég ebben az esztendőben is be tudott szerezni egy új kisgépet, ami a szűk utcák takarításában játszik majd fontos szerepet.

A jövő hétre már havas esőt jósol a meteorológia, tehát nyakunkon a tél. Ez az időszak mindig kiemeltnek számít az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél, hiszen ők látják el a közterületek és utak síkosságmentesítését. Mivel városunkban számos meredek szakasz található, a cégnek nagy hangsúlyt kell fektetni ezekre a részekre a balesetek elkerülése érdekében.

„Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény a téli időszakban is ellátja a kezelésében lévő közutak, járdák és közterületek síkosságmentesítését. Ez egy elég komplex feladat, mert a város rendelkezik számos olyan kisebb, meredekebb és keskenyebb úttal, ami nehezebben járható. Pont erre való tekintettel sikerült idén beszereznünk újra egy kis járművet. Ez alkalmas ezeknek a területeknek a kezelésére” - mondta Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Az illetékesek ugyanakkor mindenkit arra kérnek, hogy legyenek türelmesek, hiszen egy meghatározott terv alapján haladnak a takarítással. Emellett gyakran nehezítik a munkát a parkoló autók. A szóróanyag is fel van már halmozva a raktárakban. Az ÓVI telephelyén már egy száraz raktárt is kialakítottak az elmúlt időszakban.

„A szóróanyagot, a sót és a sódert beszereztük, a gépeknek a karbantartását és javítását elvégeztük. Emellett sikerült egy új Multicart vásárolnunk, amivel a szűkebb utakat tudjuk takarítani. Az útvonalterveket kijelöltük, az ügyelet meg van szervezve. Így mától már éjszaka is van bent ember, aki folyamatosan figyeli az utak állapotát” - emelte ki Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Városunk polgármestere is megtekintette a gépparkot és megbizonyosodott róla, hogy rendben zajlik majd a munka. Sőt az új járművel egy próbautat is megejtett.

„A jól működő és folyamatos szervizelésnek köszönhetően az Ózdi Városüzemeltető Intézmény autói teljesen felkészítve várják a téli útüzemeltetést. Bővült is az autópark. Bízom abban, hogy zökkenőmentesen lesz a hóeltakarítás. Egyetlen egy dolog, ami kétséges, hogy az egészségi állapotok miként fognak alakulni, hiszen a járványhelyzetet látva féltjük a sofőrjeinket. Bízunk abban, hogy minden rendben zajlik az idén” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A napokban már a szóróanyag-tároló badellákat is kihelyezték az intézmény munkatársai a város számos területére, fontos információ, hogy ezeket nem a lakosság részére biztosítják. Azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a családi házak és a társasházak előtti járdaszakaszok takarítása viszont továbbra is az ott lakók feladata.