Karácsonyi várakozás
Város
2021. nov. 23.

Karácsonyi várakozás

Hetedik alkalommal szervezik meg városunkban az Adventi Forgatagot. A jótékonysággal is kiegészülő programsorozaton a vásárosokon kívül fellépők is várják az érdeklődőket.

Városunkban már sok éves hagyomány az adventi időszakhoz kapcsolódó programsorozat, amelyre idén is várják az ózdiakat. Így már ma is sokan láthatták az ünnephez kapcsolódó koszorú felállításának munkálatait a Városház téren. A karácsonyt megelőző közel egy hónapos időszakban az árusok vasárnaponként színes kínálattal készülnek a vásárra. Ezen kívül helyi fellépők produkcióit is megtekinthetik azok, akik kilátogatnak az események helyszínére. A programsorozatot Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. szervezi.

„A művelődési intézményünk idén is készül az Adventi Forgatag megrendezésére, ahova sok helyi kézművest és kereskedő vállalkozót is meghívtak, akiknek a termékeit lehetőségük lesz az ózdiaknak megkóstolni, illetve megvásárolni. Valamint hétről-hétre egy-egy újabb gyertyát is meggyújtunk az adventi koszorún, és ezeket mindig programok kísérik. Érdemes lesz kilátogatni. Idén fejlődik a karácsonyi díszkivilágításunk, amely meglepetéseket is tartogat az ózdiak számára. Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A programsorozat november 28-án, vagyis e hét vasárnap indul, amelyet további három alkalom követ majd. Ehhez kapcsolódóan az ÓMÉK munkatársai korábban egy felhívást is közzétettek, amelyben olyan árusok jelentkezését várták, akik kézműves termékeikkel vennének részt az eseményen. Ezzel kapcsolatban elmondható, hogy az érdeklődés idén is igen nagy.

„Mind a négy hétvégére terveztünk kulturális programot is, illetve a vásári része az, ami állandó a korábbi évekhez hasonlóan az Adventi Forgatagnak. Szép számban jelentkeztek kézművesek nemcsak a városból és a környékről, hanem van aki több száz kilométerről utazik azért, hogy itt a négy hétvége egyikén jelen lehessen a műsoron és a vásáron. A fellépőknél érződik egy picit a járványhelyzet hatása, hiszen óvatosak az óvodások és az iskolások is, de szerencsére sikerült azért egy-egy műsorral színesíteni a kulturális kínálatot” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

Az Adventi Forgatag minden vasárnap délután két órától kezdődik, a látogatók pedig egészen hat óráig válogathatnak a különféle termékekből. Az első alkalommal, vagyis november 28-án, délután négy órától a Gyöngyvirág Néptánc Egyesület műsorát tekintheti meg a közönség, de további fellépők is színesítik a napot. Az első adventi gyertya meggyújtása öt órától kezdődik, amelynek során ünnepi köszöntőt is hallhatnak a jelenlévők. Jótékonykodásra is lesz lehetőség, így ezen időszak alatt alkalom kínálkozik arra is, hogy a rászorulók számára segítséget nyújtsunk. A fenyőfa díszítésében idén is a tűzoltók közreműködnek december 5-én. Az Adventi Forgatag utolsó napján, vagyis december 19-én pedig meglepetés sztárvendég várja a résztvevőket.