Önzetlen segítség
Rendőrség
2021. nov. 23.

Önzetlen segítség

Idős, hálóingben és papucsban céltalanul sétáló asszonynak segített egy szabadnapos rendőr. Értesítette kollégáit, akik további ellátás céljából kórházba szállították a nőt.

Az eset során a néni a hidegben, hálóingben, mezítláb, papucsban sétált az Eötvös Loránd utcán, amikor az éppen arra járó szabadnapos rendőrrel találkozott. Mivel látszólag teljesen céltalanul haladt a járdán, a szolgálaton kívüli egyenruhás felfigyelt rá, és azonnal megtette a szükséges intézkedéseket.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság állományába tartozó kollégáim, mind munkavállalói, mind hivatásos státuszban lévő kollégáim arra törekszünk, hogy a szabadidőnkben is figyelmesek legyünk. Ha olyan eseményt tapasztalunk, amikor az állampolgár segítségre szorul, soron kívül értesítjük kollégáinkat, akik szolgálatba vannak, vagy a társszervek munkatársait, hogy minél előbb a bajba jutott állampolgár segítségére tudjanak sietni” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A 82 éves helyi néni az adatait meg tudta mondani, de térben és időben nem volt orientált. A rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik további ellátása céljából kórházba szállították.

A rendőrség munkatársai mindenkit arra kérnek, hogyha egy embertársunkról azt tapasztaljuk, hogy zavart állapotban van vagy viselkedését gyanúsnak ítéljük meg, mielőbb értesítsük a hatóságokat. Ez azért is fontos, mert az ilyen helyzetben lévő személyek irracionális döntéseket hozhatnak és veszélybe sodorhatják életüket.

Mivel éjszaka és hajnalban már szinte minden nap mínuszokkal kell szembenéznünk, még inkább felértékelődik az egymásra való odafigyelés, hiszen amennyiben az idős nő olyan helyre távozott volna, ahol nem találják meg, könnyen a szabad ég alatt tölthette volna az éjszakát. Ez életveszélyes, ugyanis a Magyar Szociális Fórum adatai szerint október eleje és november közepe között 25-en lelték halálukat fagyhalál következtében Magyarországon.