Együtt zöldítettek
Város
2021. nov. 24.

Együtt zöldítettek

Tizenöt darab tuját ültettek el a Bolyki főúton. A csemetéket a terület képviselője biztosította a lakosság számára. Egy helyi vállalat pedig két darab padot is felajánlott.

Nagy volt a nyüzsgés a Bolyki főút egyik lakótömbje körül, ugyanis a terület képviselőjének kezdeményezésére megjelent a lakosság apraja-nagyja, és mindenki kivette a részét a feladatokból, valahogy úgy érezték, hogy környezetük szebbé és élhetőbbé tétele közös érdekük.

„A Nagy Imre és a Bolyki főúton lakók már a kezdet kezdetétől igényelték azt, hogy itt tujákat ültessünk, hogy zöldebb, szebb legyen a környezetük. Két-három évvel ezelőtt lettek ide kiültetve, de nagyon sokat elloptak, kivettek két nap múlva. Most ezt pótoltuk. Tizenöt darab tuját a képviselői keretemből hoztam az itt lakóknak” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A felhíváshoz sokan csatlakoztak. Több lakó is segített a feladatokban. A területen élők nagy gondossággal fogtak hozzá a munkálatokhoz. Ásókat és locsolókannákat ragadtak, majd hamar a földbe kerültek a zöld növények. Ezt a részt korábban már hasonló módon kizöldítették, azonban a tuják időközben valahogy eltűntek.

„Nagyon nagy örömmel vettük, amikor Mártika megkeresett ezzel az akcióval kapcsolatosan. Ugyanis korábban elkezdték telepíteni ezeket a tujákat, de sajnálatos módon lába kélt egy pár darabnak. Most nagyon örültünk ennek, valamint lehetőségünk van arra, hogy tovább bővíthessük ezt a tujasort, hiszen ezzel lakókörnyezetünket szebbé tudjuk tenni” - emelte ki Nagy Viktória.

A korábbi tapasztalatok miatt az itt élők igyekeznek majd körültekintőbben járni és nagyobb figyelemmel kísérni a kis bokrok növekedését. A tuják mellett más ajándékot is kaptak, amelyek a későbbiekben jó szolgálatot tesznek majd. A két padot a Tinet Pro Kft. díjmentesen biztosította számukra. Az ülőalkalmatosságokat a játszótéren fogják elhelyezni. Bár ott már korábban is volt kettő, de azokat egy másik közeli helyszínre teszik át.