Lezárult a beruházás
Város
2021. nov. 24.

Lezárult a beruházás

Befejeződtek a „Sportlétesítmények fejlesztése Ózdon!” elnevezésű pályázathoz kapcsolódó munkálatok. A fennmaradt összeget eszközbeszerzésre fordítják majd.

Augusztus elején kezdték a munkálatokat a Marosi István Városi Sportcsarnok és az Ózd Városi Stadion körül. Ekkor fogtak bele az aknafedlapok szintbe emelésébe és az aszfaltozás előkészítésébe. Mostanra a végéhez érkezett a „Sportlétesítmények fejlesztése Ózdon!” elnevezésű pályázathoz kapcsolódó beruházás. A projekt közel nyolcvanmillió forintos támogatásból valósulhatott meg.

„A SLLD projektünknek köszönhetően a városi sportcsarnokot és környezetét sikerült újra fejlesztenünk. Ennek köszönhetően, a még korábban az ÁMK-hoz tartozó parkoló is új térkövet kapott, a sportcsarnok mellett pedig egy esőbeálló is elkészült. Megújult a sportcsarnoknak a lépcsője, a körülötte lévő utakat is sikerült fejleszteni, valamint a stadion területén egy újabb kültéri fitneszparkot valósítottunk meg a projektnek köszönhetően” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A parkoló 1500, a térburkolat több mint 400, az aszfaltos útszakasz pedig 200 négyzetméternyi területen készült el. Már a Marosi István Városi Sportcsarnok mellé terezett esőbeálló is a helyére került. Emellett az Ózd Városi Stadion területére tervezett fitneszparkba kilenc elemet telepítettek be. Ezek az eszközök Kristonné Sipos Ágnes, a projekt menedzsere szerint nagy hiányt pótolnak. A modern berendezéseket egyébként úgy választották ki, hogy minden igényt kielégítsenek. Ezek díjmentesen használhatók.

„A sportcsarnokunk az elmúlt években átesett egy energetikai felújításon. A külső burkolata és a nyílászárói megújultak. A mostani projekt tulajdonképpen ennek a kiegészítése. Most már a környezet is méltó lett a szépen megújult sportcsarnokhoz. A régi beton és összetöredezett parkoló burkolat helyett kapott egy korszerű, szép burkolatot” - nyilatkozta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

Forgalomkorlátozó oszlopokat és sorompót helyeztek ki, remélve, hogy ezzel megőrizhetik ezt a mostani állapotokat. A megpályázott összegből egyébként közel hétszázezer forint megmaradt. Az illetékesek jelenleg a szerződés módosításon dolgoznak. Ennek elfogadása utána fennmaradt forrásból térfigyelő kamerákat, padot és asztalt vásárolnak, valamint egy reflektort is felszerelnek a kondipark mellett, hogy este is használhassák a sportolni vágyók.