Édes felajánlás
Hírek
2021. dec. 3.

Édes felajánlás

Ma délelőtt a Katona József útra és az Újváros térre is megérkezett a Mikulás. A Télapó több, mint négyszáz darab csokoládét szállított le két helyi töltőállomás vásárlóinak megbízásából.

Az egyik helyi töltőállomás képviselője több karton csokoládéval érkezett a Katona József úti Bölcsődébe, ahol átadta a becsomagolt dobozokat az ÓTSZEGYII vezetőjének, amelyeket nem sokkal később már maga a piros ruhás, fehér szakállú Télapó vitt be a gyerekeknek. A csoportszobába belépve minden pillantás a fura alakra szegeződött. Az ide járó kicsiket igyekeznek felkészíteni erre az időszakra.

„A gyerekek borzasztóan örültek az ajándéknak. Mint láthattuk a Mikulás adta át a gyerekeknek a felajánlásokat. A napokban már egyébként is elkezdtük a készülődést a Mikulás ünnepségre. Az életkoruknál fogva ezek a gyerekek még nagyon megijednek az újdonságoktól. Ezért napokkal a Mikulás ünnepség előtt elkezdjük szoktatni őket ehhez a jelenséghez. Tehát a mai nap is már a reggeli órákban megjelent a Mikulás az ablakokban, tehát nem érte őket meglepetésként, de nagyon örülünk, hogy kedveskedhettünk a gyermekeknek ezzel az adománnyal” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A helyi töltőállomások már több éve igyekeznek valamilyen módon szebbé tenni ezt az időszakot a gyerekek számára. Ilyenkor felhívják a benzinkutakra betérők figyelmét a lehetőségre. Az emberek pedig többnyire szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Az akciónak köszönhetően több alkalommal is sikerült már meglepetést okozniuk a kicsiknek.

„2014 óta a két ózdi töltőállomás gyűjti a csokoládét a kisgyerekek számára. Hol bölcsődébe, hol pedig az óvodába viszünk. Ez úgy szokott zajlani, hogy kiteszünk két dobozt és a vásárlókat megkérjük arra, hogy ha szeretnének a gyerekeknek kedveskedni, akkor vásárolják meg nálunk a csokoládét és beledobhatják ebbe a dobozba. Ebben az évben a Katona József úti Óvodába és bölcsődébe és az Újváros téri bölcsődébe hoztunk el csokoládékat. A vásárlók négyszáznegyven darab csokoládét ajánlottak fel a kisgyerekek számára” - nyilatkozta Szabó Tiborné, a Shell töltőállomás üzletvezetője.

Az intézményekben minden évben nagyon készülnek a Mikulás fogadására és a karácsonyra is. Ilyenkor az ajtókon, ablakokon, ünnepi dekorációk jelennek meg. Mivel az Ózdi Városi Óvodák Katona József úti egységében is mindenki jól viselkedett, elpakolták a játékokat, valamint szót fogadtak az óvónéniknek így nekik is járt az édes ajándékból.